Не знам точно, но този не изключваше въобще и вместо да лепи основата я режеше. И понеже не ми се занимаваше си карам с обикновеното шпорче. По-бързо става.
Не знам точно, но този не изключваше въобще и вместо да лепи основата я режеше. И понеже не ми се занимаваше си карам с обикновеното шпорче. По-бързо става.
Бързо става като е топло времето,но сега са много твърди и не се лепят добре основите,та затова си мисля за нещо подобно.
Ето и моята побългарена машина за инвертиране на сироп. Дано мискера да може и питки да замесва.
8366643r.jpg8366644Q.jpg8366645y.jpg
п.с. извинявам се за снимките, но нещо не ми се удаде да ги обърна![]()
Мисля, че ще е по-добре да му намалиш оборотите с някаква предавка, тогава ще меси питки и няма да загрява. Освен това за инвертиране не ти трябват високи обороти.
Като гледам в момента как разпенва ширата, направо ще разцепи молекулата на захарозата с въртене.![]()
Оборотите не са важни - стига сиропа периодично да се разбърква добре. Бъркалката си е страхотна, при положение че се ползват готови компоненти, закупени на пазара на достъпни цени.
До сега притесненията ми бяха за разтварянето на захарта, все пак се налага непрекъснато въртене около един час. За тестото надявам се да няма проблем, то се замесва доста по бързо и все пак е тесто, а не бетон или хоросан за каквито смеси е предназначен по принцип миксера, но времето ще покаже.....
Цеко,според мен туй нещо тесто за питки няма да меси.Но дано да греша.Мнение на човек,който работи доста години с тестомесачки.Поздрави!
Ако намалиш оборотите с тези малки "лопатки" едва дали ще можеш да разбъркваш и обръщаш добре сиропа и инверта в него. Ето това е снимка от вътрешността на машината за инверт. Обърни внимание на размера и разположението на перката. Същата е на около 20-25 см от дънота на съда /оборотите са около 55-60/ Ако направиш нещо подобно или по оста слошиш една рамка, за да стане като голямо "Ф" според мен ще върши по-добра работа. Идеята е да накараш флуида да се разбърква както във вертикална, така и в хоризонтална посока. Колкото до това дали ще меси питки, едва дали ще стане за тази работа. Търси тестомесачка.
Keep Walking...
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))