Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 58 от 121 ПърваПърва ... 848565758596068108 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 571 до 580 от общо 1210
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от IVO_3 Виж публикацията
    даже миналата година вадих мед от овошките.Мога да кажа,че имам доста прилични добиви.Всеки има право да вярва или да не вярва.
    Аз вярвам,че може да се вади мед от овошки,но.....Казваш,че 2014 година си изкарал мед от овошки,а 2013г. 2015г. не успя ли......?Кога слагаш основи в плодника за подновяване на рамките...?Кога сменяш майките-на колко години?

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Аз вярвам,че може да се вади мед от овошки,но.....Казваш,че 2014 година си изкарал мед от овошки,а 2013г. 2015г. не успя ли......?Кога слагаш основи в плодника за подновяване на рамките...?Кога сменяш майките-на колко години?
    Става въпрос за 2013г.в предния пост съм изпуснал (по)което ще рече по-миналата година,за което се извинявам.А 2014 и 2015г.не беше хубаво времето.2013г.април месец беше над 20 градуса.Март или април месец ако има пити за подмяна такива в които е имало мед вадя по една две.Ако има мед по тях разпечатвам зад преградната дъска. Ако са такива с пило ги сменям след трайно затопляне на времето.Питите с запечатано пило ги поставям като крайни и след излюпване ги сменям.Сменям и през лятото. А Майки съм сменял един път 2014г. на 2 семейства бяха на по три години иначе имам и самосмяни.Майки ,които работят добре,дори и да са три годишни не ги пипам.
    Този пост е редактиран от IVO_3; 12.09.2015 в 17:47.
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    А,по другите въпроси....?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Има един единствен начин за проверка дали собствената ви рецепта е правилна и този начин се нарича - ПРОБА-ГРЕШКА с МЕЖДИННИ ТЕСТОВЕ. Миналата есен аз по този начин успях да си настроя технологията и сега просто я повтарям, без много много да се замислям.

Накратко какво направих:
    1. Правя сироп по някаква грубо изчислена рецепта
    2. Давам сиропа в лабораторията за анализ
    3. Получавам резултатите и ако не са наред - правя корекция в рецептата.
    4. Нов сироп, нови изследвания, нова корекция и така докато най-после не получа удовлетворителни резултати.

Всичко това, заедно с реултатите, съм го описал в темата ИНВЕРТИРАН ЗАХАРЕН СИРОП. Просто изчетете темата от край до край. Там са и работещите рецепти, възникналите проблеми и начините за тяхното коригиране.

ПС: Във форума има две важни теми за инвертирането: ИНВЕРТИРАН СИРОП и ИНВЕРТИРАН ЗАХАРЕН СИРОП. И в двете има много ценна информация, така че трябва да се изчетат и двете.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    А,по другите въпроси....?
    Написах го в предания пост.Само искам да оточня,че през активният сезон не правя нищо по-различно от който и до било.

Иво, ако в магазинните пити има мед, макар и да не е люпено пило в тях, пчелите дали се качват в тях по време на зимуването?

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Иво, ако в магазинните пити има мед, макар и да не е люпено пило в тях, пчелите дали се качват в тях по време на зимуването?
    Задьлжително условие е да няма мед в магазина.Ако има дори и минимално количество може да ги привлече в магазина и да умрат от глад.Ако има малко мед,примерно 2-3 кг.разпечатвам август или септември,зависи от времето и така те го свалят в плодика.Ако е по голямо количество разделям плодника от магазина с парче плат и подгьвам предания и здания край с 2-3см.

Благодаря ти. Аз точно на това се надявам, да се качат в магазините които са пълни с мед. Говоря за фарарите които купих тази година. Така щом се опразнят долните 2 корпуса, директно ги махам за претопяване, защото питите са им доста стари. И ако това работи, всяка година ще подменям всички плодникови пити на 100%.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Благодаря ти. Аз точно на това се надявам, да се качат в магазините които са пълни с мед. Говоря за фарарите които купих тази година. Така щом се опразнят долните 2 корпуса, директно ги махам за претопяване, защото питите са им доста стари. И ако това работи, всяка година ще подменям всички плодникови пити на 100%.
    Извинявам се ,че не оточних.Аз работая с ДБ кошери.

Разбрах те отлично. Това няма значение. Важното е пчелите да се преместят на пити в които не е люпено пило.

Страница 58 от 121 ПърваПърва ... 848565758596068108 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •