Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Прави го както си го пише в инструкцията на препарата,защото ако престоят повече време, акара придобива резистентност към съответното лекарство и започва да не действа.Макар,че това което съм чел за тези препарати, вече са започнали да не им действат така,както началото когато са ги измислили.

Потребител
    Регистриран
    15.01.2015
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от IVO_3 Виж публикацията
    Прави го както си го пише в инструкцията на препарата,защото ако престоят повече време, акара придобива резистентност към съответното лекарство и започва да не действа.Макар,че това което съм чел за тези препарати, вече са започнали да не им действат така,както началото когато са ги измислили.
    http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=22&page=47 мисля, че пост 461 с прикачения фаил към него обяснява всичко за третирането против акар.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Благодаря за поста.

Потребител
    Регистриран
    31.05.2015
    Пчеларски район
    Родопите
    Здравейте колеги! И аз имам въпрос като начинаещ, след като ми предстои да третирам за вароатоза за първи път. Въпроса ми е кога точно да го направя, миналия когато направих проверка видях че все още има неизлюпено пило и майките почти не снасят яйца, само една от тях го прави. Да изчакам ли да се излюпи пилото или направо сега да им поставя лентите ? Благодаря предварително.

Поздрави от Родопите.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Не е нормално да нямаш пило в момента и липсата на такова в момента ти е огромен проблем, който ще доведе със 99,9% сигурност до смърт на семействата през предстоящата зима.

Исках да насоча колегата към една диаграма публикувана от Матеев където ясно се виждаше кога се излюпват зимните пчели и въобще се представя колко живеят пчелите излюпени през различните месеци. Не можах да я открия а смятах дори да си я дръпна и да я имам. Моля който я знае в коя тема е да даде линк.

Наблюдател
    Регистриран
    23.07.2015
    Пчеларски район
    Перник
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Не е нормално да нямаш пило в момента и липсата на такова в момента ти е огромен проблем, който ще доведе със 99,9% сигурност до смърт на семействата през предстоящата зима.

Исках да насоча колегата към една диаграма публикувана от Матеев където ясно се виждаше кога се излюпват зимните пчели и въобще се представя колко живеят пчелите излюпени през различните месеци. Не можах да я открия а смятах дори да си я дръпна и да я имам. Моля който я знае в коя тема е да даде линк.
    Сигурно е тази.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Точно тази е.
    Благодаря

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Боби, акара против който се третира се размножава в пилото (трябва да прочетеш повече по въпроса). Не трябва да чакаш пилото да се излюпи за да третираш. Пишеш, че ще третираш с ленти, на опаковките пише колко време трябва да престоят в кошера. Това е около 40-45 дни. Целта е поне две поколения пчели да се излюпят (21 дни). Както пише Рости, това че нямаш пило е лошо, трябва да подхранваш със захарен сироп вечер! По въпроса ти има изписано МНОГО ВЪВ ФОРУМА просто трябва да потърсиш и прочетеш.

Поздрави, Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от bobi_cz Виж публикацията
    Здравейте колеги! И аз имам въпрос като начинаещ, след като ми предстои да третирам за вароатоза за първи път. Въпроса ми е кога точно да го направя, миналия когато направих проверка видях че все още има неизлюпено пило и майките почти не снасят яйца, само една от тях го прави. Да изчакам ли да се излюпи пилото или направо сега да им поставя лентите ? Благодаря предварително.

Поздрави от Родопите.
    Братле,подхранвал ли си със сироп?....Слагай лентите и не се бой.Единствения ти проблем е количеството и качеството на хранителните запаси.Не се плаши от диаграмите-те не "важат" за Родопите.Демек по големия ти проблем не е намаляващото пило,а Чепеларската мечка.....

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Братле,подхранвал ли си със сироп?....Слагай лентите и не се бой.Единствения ти проблем е количеството и качеството на хранителните запаси.Не се плаши от диаграмите-те не "важат" за Родопите.Демек по големия ти проблем не е намаляващото пило,а Чепеларската мечка.....
    "Диаграмите определено не важат за "родопите" "
    Тук братушката карцира майките в края на юли....https://www.youtube.com/watch?v=iR9GWNisqMg

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •