Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
Простете за спама. Липсата на протеин може да докара много неприятности! Имам приятел, който след 4 месеца вегетарянство се лекува повече от 6 месеца! Периферната нервна система и вестибуларния му апарат се бяха побъркали, а той е здрав и редовно спортува . Много внимавайте с диетата. Важно е консултацийте със специалисти да се направят преди да започнете да правите глупости, за да не се обезмисли цялата игра.
Успамихме се
Консултирал съм се с едни от най-добрите специалисти в областа си(доворя за лекари), а не за разни псевдогурута. С единя се заприказвахме, запали цигара(в кабинета) и ми каза: "Ядем такива боклуци, че алкохола и цигарите са дори полезни. Не знам какво ще правим като забранят пушенето на обществени места". Стана ясно, че пуши по 1-2 кутии на ден и пие до 100мл концентрат всеки ден. В интерес на истината и тримата са пушачи.
Причината да има толкова болни хора е в храната. Искаме храната бързо да ни даде нужните въглехидрати, а това означава ударна доза. Искаме да не се занимаваме по 8 пъти на ден да сядаме на масата, а и нямаме времето да го правим. Тоест, малко на брой хранения с максимално количество въглехидрати. Това натоварва ВСИЧКИ системи до максимум, като най-често избиват проблеми с диабет, язва, киселини и психични проблеми. Интересното е че мозъка променя пътеките си и дори има хора който не могат да мислят адекватно когато са гладни. Организмът има запаси за поне 2-3 седмици, но мозъка казва, че е в опасност. Това е проблем подобен на анорексията и предполагам, че се лекува много трудно, ако изобщо е възможно. Имам приятел с подобни проблеми. Почваме да правим оградата на пчелина и в 11-12:00 буквално седна на един стол и каза "не мога, трябва да ям", а бяхме закусвали сутринта към 08:00. Културистите, които са на диета направо си съсипват организма и дори е по-вредно от диета на чипс и снакс.
За хляба - в зърното има около 9% протеин, а в хляба сиругурно е по-малко.
И аз съм жив и здрав, въпреки, че месото съм го ограничил до минимум. Проблем възниква с желязото, но досега ми се е случвало само един път да имам под нормата.
Добавки в момента вземам:
Витамин Ц постоянно
Витамин Б през месец
Геритамин(А и Е) през месец
Витамин D през 1-2 месеца
Цинк през месец