Благодаря на отзовалите се. Относно бидона под налягане да кажа, че го имам и работи надеждно с компресор вече 2 години, но наред с многото предимства има един основен недостатък. Металния капак тежи над 10 килограма и ми писна да го вдигам и завъртам гайки. Има снимки в темата за подхранване със захарен сироп отпреди година мисля.
Питах в тази тема защото е по-актуална в момента пък и за инвертирания може да се ползва помпа. Освен това при варианта с помпата подхранването би се свело до натискането на един бутон и може да се ползва всеки един бидон без модификация.
В презентацията на момчето което работи в Парадайс хъни от Плевен (имаше и статия във вестник Пчели) той казва, че хранят с помпа има и снимка на помпата във вестника, но не казва каква и какъв тип е помпата.
Аз досега със сироп над 50% захар не съм хранил и най-вероятно няма и никога да храня затова помпа за сироп 1:1 ме устройва. Моите разсъждения са, че помпата трябва или да е някаква със сложна електроника, която следи налягането и при затваряне на крана се спира автоматично и поддържа еднакво налягане (най-вероятно и доста скъпа) или перисталтична.
Исках да знам какви помпи използват професионалните пчелари по принцип. Би трябвало да са изпитани във времето.