Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 46

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Предната зима зазимих с 1 магазин под плодника. Тази зима мисля да зазимявам с 2 магазина под плодника(защото вече имам по 2 броя на кошер). Пролетта имаше малко мухъл(само по дървенията на рамките, по питите и в килийките нямаше), но тази зима мисля да ги държа максимално на изцяло мрежесто дъно(поне до началото на Януари), докато миналата бяха с дървена табла с отвор отпред с мрежа.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    но тази зима мисля да ги държа максимално на изцяло мрежесто дъно(поне до началото на Януари).
    Спокойно можеш да оставиш дъната отворени до края на февруари, софийско не идва рано пролетта като в северна и южна Бг.Края на февруари пилото е все още малко и пчелите го топлят,по важно е април-май да не се избързва с отварянето.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от vlado 9 Виж публикацията
    Спокойно можеш да оставиш дъната отворени до края на февруари, софийско не идва рано пролетта като в северна и южна Бг.Края на февруари пилото е все още малко и пчелите го топлят,по важно е април-май да не се избързва с отварянето.
    Така е, тази година до 10 Април си бяха хладни нощите и почти нищо не беше цъфнало. Последва затопляне и за 2 седмици всички овошки цъфнаха, а на 1-ви май цъфна и рапицата и съответно семействата не бяха добре подготвени за нея, защото преди 10 Април ме съветваха да на подхранвам със сироп, тъй като е още хладно и отделяната влага щяла да навреди.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    за да зимува успешно едно семейство за необходими 36 кв, дециметра пити или около 12 кг мед според руските теоретици.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Да,разбрах.Миналата зима на някои от най-силните кошери оставих магазин.Без найлон,без нищо.Нямаше проблеми.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •