Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 46

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    03.06.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Хе-хе, много си изостанал. В днешно време професионалистите хранят целогодишно. Ние с тебе сме си аматьори.
    вие кога подхранвате,само когато магазина е отгоре ли?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Позна! Аз,например, като свърши пашата(след 2седмици) вадя меда и връщам магазините,като веднага започвам яко подхранване със захарен сироп.В началото на септември (01-05) свалям магазините под плодниците или там където не може ги отделям от подника с плат.....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Позна! Аз,например, като свърши пашата(след 2седмици) вадя меда и връщам магазините,като веднага започвам яко подхранване със захарен сироп.В началото на септември (01-05) свалям магазините под плодниците или там където не може ги отделям от подника с плат.....
    Какви имаш в предвид под яко подхранване, колко захар на кошер? И всичкия ли мед който може вадиш? Другото което ме интересува е дали няма мухал в магазините като са до дъното. Питам те понеже и моя план за зазимяване е подобен и да пийна малко вода от извора

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    За "якото" се пошегувах.Иначе за около 3 седмици им наливам по3-4кг.захар във вид на сироп.Целта е симулиране на паша,а от там и на пило.Категорично НЕ изваждам всичкия мед.В магазините остава по 5-6 кг. не запечатан мед.От плодниците ДБ изкарвам зад преградна дъска маломедните и стари пити.Стеснявам до 7-8 рамки,като целта на стесняването е да може пчелите да направят по дълбоки(12см-15см) запечатани медени венци в зоната на кълбото.Освен дълбоки венци стесняването гарантира по компактно кълбо. До сега не съм забелязвал мухъл на долните магазини.

Потребител
    Регистриран
    03.06.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    а но пролет как процедираш с плата ,не храниш ли през хранилката,пчелите как достигат до нея

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от petrov_ Виж публикацията
    а но пролет как процедираш с плата ,не храниш ли през хранилката,пчелите как достигат до нея
    Плата или найлона се слагат 2 или 3 см. ,от края на рамките да може да минават пчелите.А за мухала не се претеснявайте,пролетта си почистват всичките рамки,само да е силно семейство.

Потребител
    Регистриран
    03.06.2014
    сега ми стана ясно,пчелите минават през магазина и стигат до хранилката.благодаря за разяснението

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Ами,ако се оставят отгоре?А между тях и плодника се сложи найлон?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Ами,ако се оставят отгоре?А между тях и плодника се сложи найлон?
    Това също е вариант, но се затруднява зимното подхранване, а и есенното до 15.09.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Предната зима зазимих с 1 магазин под плодника. Тази зима мисля да зазимявам с 2 магазина под плодника(защото вече имам по 2 броя на кошер). Пролетта имаше малко мухъл(само по дървенията на рамките, по питите и в килийките нямаше), но тази зима мисля да ги държа максимално на изцяло мрежесто дъно(поне до началото на Януари), докато миналата бяха с дървена табла с отвор отпред с мрежа.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •