може и съвпадение да е но миналата година видя ли покрай някой кошер да пълзят търтеи на другия ден чакам рой само да по напече малко тогава 10 дена не можеше да се отвори кошер много дъжд
Извинявай,но от чатовете така пиша
Днес ходих да гледам пчелите. Рояците градят като луди, даже и яйца има в килийките. А в тоя кошер дето наскоро се изплюпиха майките не градят основата, а носят само мед, целия плодник са го наблъскали с мед. Майката когато се оплоди няма да има къде да снася. Като им сложа магазина дали ще преместят меда в него? Закъснях с поставянето му защото до скоро нямаха майка, а то и сега немога да я открия, сигурно ми се крие някъде.
Тази година имах такъв случай.Април месец попадам на кошер с три маточника,майката едвам се движи.След време го отварям намирам младата майка която снася и я бележа,но откривам запечатан маточник и го оставих.Ако не си харесват майката да я сменят.След 10 дена го преглеждам пак и намирам нова майка и прясно пило/явно е сменила старата/,хващам и бележа.След още две рамки,опа,белязаната стара майка,спокойно си навира главата в килийките.Оставих ги двете,може без да искам да съм уцелил как се отглеждат много майки в един кошер,:-) :-) :-) :-) :-) :-) .
ЕЙ ,СЛЪНЧО,не мой така да гъделичкаш момчето!!!!!!!!! Ще си каже и майчиното мляко за тия хубави студентски години.Не е бил от зубърите,наблягал е на моментните удоволствия,колкото повече, толкова повече спомени в бъдеще.Апропо,беше обещал да ми поясниш някои нещица за чистото поле.Или и ти не си стигнал до разрешаване на този проблем?На лични.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))