Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 28 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 277

Тема: Маточници

Потребител
    Регистриран
    31.05.2015
    Пчеларски район
    Родопите
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    търтеи пълзят ли много по земята боби
    Не съм гледал, защо ?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    може и съвпадение да е но миналата година видя ли покрай някой кошер да пълзят търтеи на другия ден чакам рой само да по напече малко тогава 10 дена не можеше да се отвори кошер много дъжд

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    вярно е това нещо аз писах преди няколко дена да ли тая година роенето закъсня
    днес нещата ми се изясниха. след като го направих на салата както писа по горе соларис няма пило открито няма яйца на 4 рамки заложени по 5-6 маточника за мен това е липса на майка некой ако има други предположения да сподели много ще съм му благодарен
    Ти точки, запетайки и главни букви на клавиатурата имаш ли?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Извинявай,но от чатовете така пиша

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Извинявай,но от чатовете така пиша
    Не става дума само за мен. На всички им пречи това, а и не е прието да се пише така тук. Просто не се разбира - затова.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Не става дума само за мен. На всички им пречи това, а и не е прието да се пише така тук. Просто не се разбира - затова.
    Ще поправя грешката.

Потребител
    Регистриран
    31.05.2015
    Пчеларски район
    Родопите
    Днес ходих да гледам пчелите. Рояците градят като луди, даже и яйца има в килийките. А в тоя кошер дето наскоро се изплюпиха майките не градят основата, а носят само мед, целия плодник са го наблъскали с мед. Майката когато се оплоди няма да има къде да снася. Като им сложа магазина дали ще преместят меда в него? Закъснях с поставянето му защото до скоро нямаха майка, а то и сега немога да я открия, сигурно ми се крие някъде.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Тази година имах такъв случай.Април месец попадам на кошер с три маточника,майката едвам се движи.След време го отварям намирам младата майка която снася и я бележа,но откривам запечатан маточник и го оставих.Ако не си харесват майката да я сменят.След 10 дена го преглеждам пак и намирам нова майка и прясно пило/явно е сменила старата/,хващам и бележа.След още две рамки,опа,белязаната стара майка,спокойно си навира главата в килийките.Оставих ги двете,може без да искам да съм уцелил как се отглеждат много майки в един кошер,:-) :-) :-) :-) :-) :-) .

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Сиропа ще го слагаш за да ти градят, за да ги развиеш до 12 и 10 рамки - нали това ти е искането. Ливадите сега са на ход и след като ти е главна паша ще сложиш магазините, а докато все още има някой и друг ден ще ги подхранваш през магазина.

Ей, много си ги пощипвал тия студентки там - явно си личи, а доцента не си го бръснал и за слива.
    ЕЙ ,СЛЪНЧО,не мой така да гъделичкаш момчето!!!!!!!!! Ще си каже и майчиното мляко за тия хубави студентски години.Не е бил от зубърите,наблягал е на моментните удоволствия,колкото повече, толкова повече спомени в бъдеще.Апропо,беше обещал да ми поясниш някои нещица за чистото поле.Или и ти не си стигнал до разрешаване на този проблем?На лични.

Потребител
    Регистриран
    23.08.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Silvia Виж публикацията
    Зравейте, поради малкия опит, който имаме с пчелите, ще попитам, за нещо което ми се струва много странно и няма информация по книгите. Става въпрос за една отводка, направена на 19.05.2015 г с три рамки пило и три със запаси, на едната рамка маточници запечатани, поне това съм записала, при вчерашният преглед установихме наличието на майка, но странното е, че 4 маточника, които си стоят там от създаването й, все още са цели, запечатани. Та въпроса ми е какви може да са тези маточници, които толкова време да не се излюпват, възможно ли е да са фалшиви, или какавидите вътре да са мъртви. Миналата седмица пак бяха в същото състояние. Да ги разрушим ли? Благодаря на отзовалите се.
    Аз имах същия случай.Направих отводки със роеви маточници по време на рапицата.След 20+ дена маточниците си стояха запечатани.Като ги отворих, майките вътре бяха мъртви.Някои не се бяха доразвили даже.

Страница 10 от 28 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •