Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 135 от 683 ПърваПърва ... 3585125133134135136137145185235635 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,341 до 1,350 от общо 6828
    Цитат Първоначално публикувано от npachovski Виж публикацията
    Интересно явление е, че пчелите, даже в моментите, когато заради гла*да са принудени да изяждат собственото си пило, не докосват запасите от запечатан мед.

Това е разбираемо. Пчелите проявяват канибализъм само когато изпитват белтъчен глад, тоест липса на прашец. Медените запаси нямат никакво значение в такъв момент.

Автор
    Регистриран
    21.05.2015
    Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    Всичко което сте направили е супер. По време на обилна акациева паша пчелите направо забравят за майките без значение дали са млади или стари и правят само едно мъкнат нектар.
    Днес извиках друг пчелар от района да даде оценката си за двете млади семейства.Едното е изградило напълно и двата листа и има снесени яйца като иглички са за дъното на килийките.Другото също има снесени яйца но единия лист не е изграден.Преди седмица сме го оставили съвсем в края до преградната дъска но вече е преместен до пилото, а на негово място пита с мед и прашец.Подреждането на рамките в кошера отново ми беше обяснено.Общо взето в единия кошер има малко повече пчели и изглежда напредва по-бързо,но пък в другия има повече запечатано пило.И в двата има по малко търтиево пило-с размерите на кутия за цигари да речем ,в средата на по една от рамките и то от едната страна.Продължавам да подхранвам по 200гр. сироп през ден-два.Продължавам и да чета,най вече тук във форума.
    Имам само един въпрос-търтиевото пило да го махам ли след като го запечатат или да не го пипам.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Не го пипай.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Ако ползваш строителна рамка тогава се маха хем водиш борба с акара хем восък добиваш. Иначе не се маха!

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    Здравейте
    Нов съм и се надявам да ми помогнете
    Днес бях при пчелите и на най-слабия кошер на прелката имаше доста измрели пчели,под самите кошери също и вътре на дъното също сериозна купчина точно на входа.По останалата част на дъното нямаше умрели пчели.Смятам че е имало нападение,но това е само мое предположение на новобранец.По другите кошери нямаше проблем.Бях около 2 часа там и нямаше конфликти.Не знам как да реагирам.Стесних входа...не знам дали е правилно.Майката е там...има прясно пило...и това не знам дали е важно и дали трябваше да го казвам.Благодаря Ви!

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Debi Виж публикацията
    Здравейте
    Нов съм и се надявам да ми помогнете
    Днес бях при пчелите и на най-слабия кошер на прелката имаше доста измрели пчели,под самите кошери също и вътре на дъното също сериозна купчина точно на входа.По останалата част на дъното нямаше умрели пчели.Смятам че е имало нападение,но това е само мое предположение на новобранец.По другите кошери нямаше проблем.Бях около 2 часа там и нямаше конфликти.Не знам как да реагирам.Стесних входа...не знам дали е правилно.Майката е там...има прясно пило...и това не знам дали е важно и дали трябваше да го казвам.Благодаря Ви!
    А сиропче сипвал ли си?

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    Два пъти седмично слагам по около 600 мл на всяко слагане.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Два пъти седмично слагам по около 600 мл на всяко слагане.
    Нападение приятелю. Трябва да се внимава когато се сипва сироп. Кога? Kак? Kолко?

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    Много ли слагам?Какво ще ме посъветваш?Наливам защото ги взех отводки на 4 рамки и сега останалите градят магазини.Доколкото съм прочел трябва да наливам но може и да не съм разбрал както трябва.Благодаря ти.Моля те дай съвет как да наливам.И въобще дали да наливам.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Много ли слагам?Какво ще ме посъветваш?Наливам защото ги взех отводки на 4 рамки и сега останалите градят магазини.Доколкото съм прочел трябва да наливам но може и да не съм разбрал както трябва.Благодаря ти.Моля те дай съвет как да наливам.И въобще дали да наливам.
    аз наливам вечер преди да мръкне 200 грама но ако имаш паша и храниш със сиропец не би трябвало да има нападения
    виж хоботчетата на пчелите излезнали ли са

Страница 135 от 683 ПърваПърва ... 3585125133134135136137145185235635 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •