Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от iuli1971 Виж публикацията
    Отводките са на 10 дена-две рамки люпещо се пило,стръскани пчелите от още 2 рамки ,рамка с мед и прашец и празна рамка..При прехвърлянето им сложихме лист.Онзи ден когато ги погледнахме за първи път след прехвърлянето бяха доста напреднали с градежа на листа затова им сложихме втори.По думите на човека от когото са отводките майките са от 2014.Иначе да ,подхранвам със сироп пък и паша има доволно.Аз съм доста високо и акацията сега започва да прецъвтява.
    Всъщност чета и то доста тук във форума и се ориентирам доколкото мога.И на мен ми стана интересно това с яйцата и затова го споменах.Предвид че двете млади семейства си работят и пашуват и то доста активно по всяка вероятност всичко си е наред и това надявам се да си проличи при следващото отваряне след около 10 дни.
    Всичко което сте направили е супер. По време на обилна акациева паша пчелите направо забравят за майките без значение дали са млади или стари и правят само едно мъкнат нектар.

Автор
    Регистриран
    21.05.2015
    Пчеларски район
    Плетена.общ.Сатовча.1000н.в.
    Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    Всичко което сте направили е супер. По време на обилна акациева паша пчелите направо забравят за майките без значение дали са млади или стари и правят само едно мъкнат нектар.
    Днес извиках друг пчелар от района да даде оценката си за двете млади семейства.Едното е изградило напълно и двата листа и има снесени яйца като иглички са за дъното на килийките.Другото също има снесени яйца но единия лист не е изграден.Преди седмица сме го оставили съвсем в края до преградната дъска но вече е преместен до пилото, а на негово място пита с мед и прашец.Подреждането на рамките в кошера отново ми беше обяснено.Общо взето в единия кошер има малко повече пчели и изглежда напредва по-бързо,но пък в другия има повече запечатано пило.И в двата има по малко търтиево пило-с размерите на кутия за цигари да речем ,в средата на по една от рамките и то от едната страна.Продължавам да подхранвам по 200гр. сироп през ден-два.Продължавам и да чета,най вече тук във форума.
    Имам само един въпрос-търтиевото пило да го махам ли след като го запечатат или да не го пипам.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •