Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 277

Тема: Маточници

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от bobi_cz Виж публикацията
    Кошерите са Дадан Блат, единия 12 рамков , другия 10. Пак споменавам че им слагам основи, ама не градят все още. Колебая се за магазините, защото като ги сложа да не им забавя развитието.
    А сироп слагаш ли им? Сега след акацията е малко безпашев период и иска малко сироп за да градят. Все пак развиваш кошер. Да им забавиш развитието? Аз имам 7-маци които тази година се отчетоха с един магазин с 11 рамки, а един захвана и втори, но не стигна времето за да го довърши. И така ще си останат да зимуват - без разширяване. Затуй, че слагай магазините и да се надяваме на паша.

Потребител
    Регистриран
    31.05.2015
    Пчеларски район
    Родопите
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    А сироп слагаш ли им? Сега след акацията е малко безпашев период и иска малко сироп за да градят. Все пак развиваш кошер. Да им забавиш развитието? Аз имам 7-маци които тази година се отчетоха с един магазин с 11 рамки, а един захвана и втори, но не стигна времето за да го довърши. И така ще си останат да зимуват - без разширяване. Затуй, че слагай магазините и да се надяваме на паша.
    То тука в Родопите няма акация, единстовеното което има е сливи за пролетта и ливади за главна паша, която сега започва. Пък и температурите са ниски, вечер падат под 14 градуса.
    А това как да стане хем да ги подхранвам със сироп, хем да им сложа магазини.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    То тука в Родопите няма акация, единстовеното което има е сливи за пролетта и ливади за главна паша, която сега започва. Пък и температурите са ниски, вечер падат под 14 градуса.
    А това как да стане хем да ги подхранвам със сироп, хем да им сложа магазини.
    Сиропа ще го слагаш за да ти градят, за да ги развиеш до 12 и 10 рамки - нали това ти е искането. Ливадите сега са на ход и след като ти е главна паша ще сложиш магазините, а докато все още има някой и друг ден ще ги подхранваш през магазина.

Ей, много си ги пощипвал тия студентки там - явно си личи, а доцента не си го бръснал и за слива.

Потребител
    Регистриран
    31.05.2015
    Пчеларски район
    Родопите
    Сиропа ще го слагаш за да ти градят, за да ги развиеш до 12 и 10 рамки - нали това ти е искането. Ливадите сега са на ход и след като ти е главна паша ще сложиш магазините, а докато все още има някой и друг ден ще ги подхранваш през магазина.

Ей, много си ги пощипвал тия студентки там - явно си личи, а доцента не си го бръснал и за слива.
    Добре, а с какво количество и през колко дена да ги храня? Те да не вземат сиропа да го сложат в магазините и за мен да има захарен сиропец да се подхранвам, след като ги изцентрофужа . Или пък да ги засиля малко и тогава да слагам магазините, но пак ще изпусна пашата.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Добре, а с какво количество и през колко дена да ги храня? Те да не вземат сиропа да го сложат в магазините и за мен да има захарен сиропец да се подхранвам, след като ги изцентрофужа . Или пък да ги засиля малко и тогава да слагам магазините, но пак ще изпусна пашата.
    Минавам на лични - явно ще обяснявам подробно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Минавам на лични - явно ще обяснявам подробно.
    после и на мен да кажеш

Потребител
    Регистриран
    31.05.2015
    Пчеларски район
    Родопите
    Когато гледате какво има вътре може да ви тръгнат майки по ръцете, както стана при мен.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол

ЕЙ ,СЛЪНЧО,не мой така да гъделичкаш момчето!!!!!!!!! Ще си каже и майчиното мляко за тия хубави студентски години.Не е бил от зубърите,наблягал е на моментните удоволствия,колкото повече, толкова повече спомени в бъдеще.Апропо,беше обещал да ми поясниш някои нещица за чистото поле.Или и ти не си стигнал до разрешаване на този проблем?На лични.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •