Така си е. Иначе направих 2 отводки от тая пчела която беше много силна, едвам се побираше на 11 рамки. Проблема при нас е че няма градеш, слагаш основи за градене те ги дупчат. Пашата току що настъпва, може би от сега ще започнат да градят. Друго неясно ми се върти по главата, колегата solaris60 може би ще ми помогне. Чудя се дали да им слагам магазини на тия двата кошера единия е със 7 рамки почти запълнени с пчели, но с неоплодена майка. Другия е на 6 рамки с оплодена майка. Виждам че носят мед по питите. Дали ще стане така че ще ги запълнят и майките няма да има къде да снасят?
Благодаря за отговорите колега.
А сироп слагаш ли им? Сега след акацията е малко безпашев период и иска малко сироп за да градят. Все пак развиваш кошер. Да им забавиш развитието? Аз имам 7-маци които тази година се отчетоха с един магазин с 11 рамки, а един захвана и втори, но не стигна времето за да го довърши. И така ще си останат да зимуват - без разширяване. Затуй, че слагай магазините и да се надяваме на паша.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))