Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 133 от 683 ПърваПърва ... 3383123131132133134135143183233633 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,321 до 1,330 от общо 6828
    Автор
    Регистриран
    21.05.2015
    Пчеларски район
    Плетена.общ.Сатовча.1000н.в.
    Днес погледнахме новите отводки.За една седмица са изградили 2/3 от новопоставените основи.Сложихме им още по един лист да не скучаят.Интересното е че нямаше никъде по килийките яйца,но пък навсякъде са наблъскали с нектар.Човекът от когото се уча казва ,че с настъпването на главната паша това е нормално.Пчелите изхвърлят яйцата и пълнят усилено с нектар.Посъветва ме да спра за известно време подхранването със сироп.

Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    Бах как така пчелите изхвърлят яицата бре човек. Как така тръгвате да се занимавате с тази сложна материя пчеларството без да сте прочели и една книга, а разчитате на някой си да ви учи. Ако беше прочел поне малко щеше да видиш, че няма такова понятие пчелите да изхвърлят яицата преди главна паша и да зареждат с нектар това е много страшно честно ти казвам казаното от този човек който те учи. Хвани и чети от сутрин до вечер форума книги форума книги за да придобиеш няква представа за какво иде реч. Неискам да се заяждам ама това ме хвърли в тъч с яйцата честно И колко основи сте слижили на отводка, че 2/3 са изградени първо изчакай да бъдат изградени основите дето ги слагаш преди да слагаш нова. По няколко основи можеш да сложиш на силен рой или на силно семейство ама на отводка поне аз знам, че нещо не върви. На колко време са тези отводки с придадена майка ли са или с маточници, ако няма майка с тези познания на човека дето те учи бъдещето на тези отводки не е розаво.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от npachovski Виж публикацията
    Бах как така пчелите изхвърлят яицата бре човек. Как така тръгвате да се занимавате с тази сложна материя пчеларството без да сте прочели и една книга, а разчитате на някой си да ви учи. Ако беше прочел поне малко щеше да видиш, че няма такова понятие пчелите да изхвърлят яицата преди главна паша и да зареждат с нектар това е много страшно честно ти казвам казаното от този човек който те учи. Хвани и чети от сутрин до вечер форума книги форума книги за да придобиеш няква представа за какво иде реч. Неискам да се заяждам ама това ме хвърли в тъч с яйцата честно И колко основи сте слижили на отводка, че 2/3 са изградени първо изчакай да бъдат изградени основите дето ги слагаш преди да слагаш нова. По няколко основи можеш да сложиш на силен рой или на силно семейство ама на отводка поне аз знам, че нещо не върви. На колко време са тези отводки с придадена майка ли са или с маточници, ако няма майка с тези познания на човека дето те учи бъдещето на тези отводки не е розаво.
    възможно ли е да преместват а не да изхвърлят яйцата пчелите и с по 150гр сиропец отводките правят чудеса в граденето

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от iuli1971 Виж публикацията
    Днес погледнахме новите отводки.За една седмица са изградили 2/3 от новопоставените основи.Сложихме им още по един лист да не скучаят.Интересното е че нямаше никъде по килийките яйца,но пък навсякъде са наблъскали с нектар.Човекът от когото се уча казва ,че с настъпването на главната паша това е нормално.Пчелите изхвърлят яйцата и пълнят усилено с нектар.Посъветва ме да спра за известно време подхранването със сироп.
    Няма начин да няма яйца .Според мен не си ги видял.Новите майки се скъсват да снасят яйца и ако наистина няма яйца ,нещо не е наред.Освен ако майката не е оплодена все още.Иначе ако няма майка,не градят,т.е. имаш.
    И наистина почети малко форума или някоя книга ,че пчеларството е сложна наука и не е всеки ентусиаст,трябват много знания и практически умения.
    Успех!

Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    възможно ли е да преместват а не да изхвърлят яйцата пчелите и с по 150гр сиропец отводките правят чудеса в граденето
    Неможе да ги местят. Прочетете как работи пчелното семейство нямам много дар слово да ви го обясна както трябва затова го разучете, протечете и т.н. Начина по който е заложено пилото определя качеството на майката. Там където го заложи там си остава няма такива местенета или изхвърляния на пило. Просто съвета ми е да четете много ама много да се научите и да филтрирате инфото което поемате, че иначе ще стане мазано в главите ви и накрая пак незнание . Има много ценни съвети тук научете се да боравите с форума четете всички мнения на хората който са се доказали със знания във форума. Има няколко от форума дето съм видял, че разбират или поне са ми предизвикали респект и им чета мненията попиваш от тук от там и така .

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Пчелите проявяват канибализъм. Не изхвърлят яйцата, а ги ядат.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    е това не е ли само ако са яйца от търтовки

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    е това не е ли само ако са яйца от търтовки
    Няма значение какъв е случая.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    това съм го чел че ядат яйца но само тия от пчелите снесени за сефте чувам и от майка

Наблюдател
    Регистриран
    05.07.2014
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Колеги от 5 години работя в едно стопанство .Още в началото забелязах един кошер в стоманена колона - явно изпуснат рой.За тези години не съм се интересувал от него но кошера си е жив и в доста добра кондиция .От миналата година обаче се си взех и аз три отводки и се запалих по пчелите.Интересува ме някой ако има опит с прехвърлянето на такива семейства да сподели или даде съвет как да извадя семейството от там и кое време на годината е най безболезнено за пчелите да се направи това.
    https://youtu.be/HIhYR04u3a4

Страница 133 от 683 ПърваПърва ... 3383123131132133134135143183233633 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •