Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6769

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    Гена, за твоя район класическата ЛР технология хич не върви, вземи и се пробвай само с един корпус и магазини, доволен ще останеш.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от simo Виж публикацията
    Гена, за твоя район класическата ЛР технология хич не върви, вземи и се пробвай само с един корпус и магазини, доволен ще останеш.
    Отдавна съм се отказал от класическата технология.
    Това, което ми предлагаш, пробвал съм го - резултата е едно магазинче мед. А и този сезон съм оставил едно такова за проба. Ако се повтори същия резултат, по-добре да мина на ДБ.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Отдавна съм се отказал от класическата технология.
    Това, което ми предлагаш, пробвал съм го - резултата е едно магазинче мед. А и този сезон съм оставил едно такова за проба. Ако се повтори същия резултат, по-добре да мина на ДБ.
    Евгени,моя опит с корпусите е от година и половина,но ще споделя какви са ми наблюденията, тъй като района ми е подобен на твоя като,климат, паша,и нм..8рамков ДБ плодник и магазин за плодник ,като магазина преди акацията е отгоре и става медена шапка.Преди 12 дни като зацъфтя акацията хубаво сложих трети магазин с 3 изградени и 5 с основи рамки,.Втория като го слагах около 10май пак така с 3изграденин и 5 основи, сега като слагах третия беше напълно изграден и повече от половината с нектар. След два дена ще ходя да видя какво се случва..След като изпръскам меда в края на сезона магазина-медената шапка отива под плодника, пчелите знят как да си го подредят.
    ПП Това с медената шапка под плодника в края на лятото го откраднах от Холандеца от форума, за което му благодаря!

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Той па го е крал от Венер, вероятно
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Слънчогледа няма да се бави, вече заформил цветовете. Тази година не можах да направя отводките като миналата, сега на 5 дена разширявам с основа а милата през 3 дена. Не ми останаха питки от зимата и храних само със сироп а мината слагах питки и наливах сироп.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    От липа и разнотревие вчера дръпнах по един магазин.Всеки момент и слънчогледа ще цъфне.Очаквам още поне месец медобер-демек до 01. август.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И при мен така, напълнили са магазините само че са запечатани на 50% и ще изчакам още няколко дни. Точно преди да цъфне слънчогледа ще въртя.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •