Гена, за твоя район класическата ЛР технология хич не върви, вземи и се пробвай само с един корпус и магазини, доволен ще останеш.![]()
Гена, за твоя район класическата ЛР технология хич не върви, вземи и се пробвай само с един корпус и магазини, доволен ще останеш.![]()
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Евгени,моя опит с корпусите е от година и половина,но ще споделя какви са ми наблюденията, тъй като района ми е подобен на твоя като,климат, паша,и нм..8рамков ДБ плодник и магазин за плодник ,като магазина преди акацията е отгоре и става медена шапка.Преди 12 дни като зацъфтя акацията хубаво сложих трети магазин с 3 изградени и 5 с основи рамки,.Втория като го слагах около 10май пак така с 3изграденин и 5 основи, сега като слагах третия беше напълно изграден и повече от половината с нектар. След два дена ще ходя да видя какво се случва..След като изпръскам меда в края на сезона магазина-медената шапка отива под плодника, пчелите знят как да си го подредят.
ПП Това с медената шапка под плодника в края на лятото го откраднах от Холандеца от форума, за което му благодаря!
Той па го е крал от Венер, вероятно![]()
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Слънчогледа няма да се бави, вече заформил цветовете. Тази година не можах да направя отводките като миналата, сега на 5 дена разширявам с основа а милата през 3 дена. Не ми останаха питки от зимата и храних само със сироп а мината слагах питки и наливах сироп.
От липа и разнотревие вчера дръпнах по един магазин.Всеки момент и слънчогледа ще цъфне.Очаквам още поне месец медобер-демек до 01. август.
И при мен така, напълнили са магазините само че са запечатани на 50% и ще изчакам още няколко дни. Точно преди да цъфне слънчогледа ще въртя.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))