Цитат Първоначално публикувано от Marko Виж публикацията
Залепяш го както би било ако е цяла основа ( вертикално) или с килийката надолу като чашките на йентеровия апарат ?
С килийката надолу Мислех, че се подразбира

Слагам рамката на масата така, че горната летва да седи на масата. Тоест, обратно обръщам. Залепям килийките и давам рамката на кошера. Миналия път духаше малко и правех само по една рамка, че да не изстинат яйцата. Иначе няма проблем да изкараш 10 рамки и да ги метнеш наред. Само да е топло, при мен в помещенията е по-студено отколкото навън и затова предпочитам да я правя тази операция или в парника или на външната маса.

Сега се сетих, че празните рамки ги оставям поне няколко дни в кошера(приемник) и всяка рамка знам къде трябва да се върне. Това го правя с цел миризмата на рамката да е същата като тази на кошера. Не знам дали има ефект, но поне такава е теорията, а и не ми създава затруднение. Дори ако са пуснали далаци - още по-добре. Режа далака почти до основата и залепям квадратчетата с яйца.

Това не е нещо ново, сигурно от 100 години го правят колегите. Не знам в България как са ги правели преди, но предполагам, че не са били глупави.