Защо не ги хващаш с гола ръка,повече се усещат.На Лега продават мрежичка с която се притиска майката към рамката и бележиш.
Тази мрежичка на Лега се опитвах да я ползвам преди време и се оказа доста неудобна. Прекалено е висока и се налага да я притискаш за восъка при което залепва и смачква килийките. После си изрязах едно парче от мрежа за дъно, подгънато на около 30 градуса в долния край. Едното рамо е по-дълго, а другото по-късо. Притискам с късото рамо а държа за дългото. Главата на майката винаги попада в една от дупките на мрежата и се бележи много лесно. Единственото неудобство е, че или трябва някой да ти държи рамката или трябва да имаш трета ръка.
Винаги може по-добре.
С гола ръка ги изпускам, страх ме е да стисна и като се изплъзне после пада голямо гонене. Пробвал съм и с мрежата, и с клетка и не ми харесва. Така с тези релефните домакински ръкавици ги маркирам с лекота ама майките свършиха![]()
Днес направих ротация на тези на които се налагаше, хубавото е че вече са разрушили роевите чашки значи им е минал мерака. Забелязах засилен летеж и принос, след дъжда ливадата отделя нектар.
Добре е дошло при вас това роево състояние. Хем сте си извадили стоковия мед хем сте увеличили семействата.
В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))