Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    И при мен се отчетоха с по два магазина на Акацията а един влезна в роево състояние въпреки че напълни магазините. Но като цяло много добре за сега да видим по нататък как ще премине сезона
    Милен Михов

Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    И при мен се отчетоха с по два магазина на Акацията а един влезна в роево състояние въпреки че напълни магазините. Но като цяло много добре за сега да видим по нататък как ще премине сезона
    И при мен се получи така при едно семейство. Какво направи с него?

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от bobi mitrev Виж публикацията
    И аз имах същия "проблем": Отводки, взимах пита с маточник и пчели, и още по една две от други кошери, и така си направих 4 нови семейства!

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Защо не ги хващаш с гола ръка,повече се усещат.На Лега продават мрежичка с която се притиска майката към рамката и бележиш.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Защо не ги хващаш с гола ръка,повече се усещат.На Лега продават мрежичка с която се притиска майката към рамката и бележиш.
    Тази мрежичка на Лега се опитвах да я ползвам преди време и се оказа доста неудобна. Прекалено е висока и се налага да я притискаш за восъка при което залепва и смачква килийките. После си изрязах едно парче от мрежа за дъно, подгънато на около 30 градуса в долния край. Едното рамо е по-дълго, а другото по-късо. Притискам с късото рамо а държа за дългото. Главата на майката винаги попада в една от дупките на мрежата и се бележи много лесно. Единственото неудобство е, че или трябва някой да ти държи рамката или трябва да имаш трета ръка .
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Тази мрежичка на Лега се опитвах да я ползвам преди време и се оказа доста неудобна. Прекалено е висока и се налага да я притискаш за восъка при което залепва и смачква килийките. После си изрязах едно парче от мрежа за дъно, подгънато на около 30 градуса в долния край. Едното рамо е по-дълго, а другото по-късо. Притискам с късото рамо а държа за дългото. Главата на майката винаги попада в една от дупките на мрежата и се бележи много лесно. Единственото неудобство е, че или трябва някой да ти държи рамката или трябва да имаш трета ръка .
    Трябваше да завъртиш наобратно мрежата,хващаш я за извивката и натискаш с равното :-) :-) :-) :-)

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Трябваше да завъртиш наобратно мрежата,хващаш я за извивката и натискаш с равното :-) :-) :-) :-)
    Ай стига бе. Ами като не слагат упътване за ползване така е. 7 лева струваше това чудо.
    Това е малко в стил:
    - От коя страна е дръжката на чашата?
    Винаги може по-добре.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от bobi mitrev Виж публикацията
    Майката с 5 рамки и на отводка като допълних и двата плодника с изградени рамки а основния го чакам дали ще се оплоди новата майка.Има и други начини но на мен и без това са ми плановете за увеличаване на семействата .
    Милен Михов

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Добре е дошло при вас това роево състояние. Хем сте си извадили стоковия мед хем сте увеличили семействата.

Потребител
    Регистриран
    30.01.2015
    Пчеларски район
    Обл.Монтана; общ. Лом
    Приноса май намаля ,дано последния дъжд пооправи нещата

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •