Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 14 от 101 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 131 до 140 от общо 1002
  1. #131
    Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Мнения
    512
    Пчеларски район
    асеновград

  2. #132
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Мнения
    3,743
    Пчеларски район
    Раковски
    Орехов ликьор.Става и за лекарство.Сега е моментът.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри S7300669.jpg‎  

  3. #133
    Потребител
    Регистриран
    31.05.2015
    Мнения
    54
    Пчеларски район
    Родопите
    как се прави и консумира тоя орехов ликйор .... че имам доста орехи и стана интересно

  4. #134
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Мнения
    3,743
    Пчеларски район
    Раковски
    Със ракия,орехи и мед + ......В нета има доста инфо.

  5. #135
    Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Мнения
    872
    Цитат Първоначално публикувано от Светозар Каменов Виж публикацията
    Гилъне, продават дъбов чипс. Слагаш го в ракията и става страхотна. И цвят, и аромат. Правил съм го и тази година пак ще е така. А за варенето аз лично слагам патоките в следващите джибри. Последните ги пазя за следващата година. Важното при варене е да спреш при 40 градуса, за да няма метилов алкохол. Той е най-тежката фракция и излиза последен.
    А след това, като поостарее ракията е задължително с добри приятели и хубави мезета да се "куса"
    Метиловия алкохол е най-леката фракция и излиза най-рано. Викат му "първак". Следва етиловоя алкохол, който е основния алкохол в спиртните напитки. След това идва ред на пропиловоя и бутиловия алкохоли, които са по-тежки фракции. Последния е особено отровен. От него се прави антифриза. Не знам, в какво количество се среща в патоките.

  6. #136
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Мнения
    3,284
    Пчеларски район
    Европа
    Поздрави на всички пчелари ракиджии.Щом сега му е времето да говорим за ракийката да кажа за моята.Слагам само Мерло,Мускат и Мискет.Докарвам захарноста на 23,като обезателно добавям мед.Варя само в стари казани-двойна преварка.От съответния казан оставям 1 % първак.Съхранявам в дъбово буре.
    Бурето задължително е минало през няколко реколти бяло вино за да не промени цвета и за да не е жадно.После в него само жива вода и никога да не изсъхва.
    Салата само от Биволско сърце,овче сирене,зехтин и босилек.НАЗДРАВЕ!

  7. #137
    Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Мнения
    766
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията

    Салата само от Биволско сърце.....................................Н ЗДРАВЕ!
    Много си ми далеч, инак идвам за 5-10 коренчета от ряз,че си затрих дамазлъка.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

  8. #138
    VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Мнения
    1,233
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Поздрави на всички пчелари ракиджии.Щом сега му е времето да говорим за ракийката да кажа за моята.Слагам само Мерло,Мускат и Мискет.Докарвам захарноста на 23,като обезателно добавям мед.Варя само в стари казани-двойна преварка.От съответния казан оставям 1 % първак.Съхранявам в дъбово буре.
    Бурето задължително е минало през няколко реколти бяло вино за да не промени цвета и за да не е жадно.После в него само жива вода и никога да не изсъхва.
    Салата само от Биволско сърце,овче сирене,зехтин и босилек.НАЗДРАВЕ!
    Колега, ти да не живееш в рая бре... много благини много нещо
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

  9. #139
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Мнения
    3,284
    Пчеларски район
    Европа
    Кора,в рая ракия няма!Обаче ако осигуриш зайци пърцуцата ще е от мен.Лалов догодина ще ти дам разсад от сърцата.Поздрави!

  10. #140
    Потребител
    Регистриран
    22.05.2012
    Мнения
    82
    Пчеларски район
    гр.Попово
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Поздрави на всички пчелари ракиджии.Щом сега му е времето да говорим за ракийката да кажа за моята.Слагам само Мерло,Мускат и Мискет.Докарвам захарноста на 23,като обезателно добавям мед.Варя само в стари казани-двойна преварка.От съответния казан оставям 1 % първак.Съхранявам в дъбово буре.
    Бурето задължително е минало през няколко реколти бяло вино за да не промени цвета и за да не е жадно.После в него само жива вода и никога да не изсъхва.
    Салата само от Биволско сърце,овче сирене,зехтин и босилек.НАЗДРАВЕ!
    Не съм специалист макар, че доста ракия съм сварил и изпил, но от специалисти знам, че захарността на материала за ракия, няма смисъл да надхвърля 18, защото тогава става пълно усвояване на захарта, при по-висока захарност не само, че губим от захарта но при предозиране може изобщо да не започне ферментация. При виното вече си трябва захарност 23 дори до 27. Наздраве!

 

 
Страница 14 от 101 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •