Не пали , резачката .
След време , ще търсиш обратният ефект .
Не пали , резачката .
След време , ще търсиш обратният ефект .
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Който иска сянка - най-добрата е на плажа(моренце, басейнче...) под чадъра, с разхладителна напитка в ръка. За доброто развитие на пчелните колонии особенно пролетта, голямо влиание оказва слънцето(при пчелите на слънце и с повдигач и пушалка в ръка). И не го казвам просто ей така. Имам пчелини в рехава гора, където кошерите ги огрява не целодневно, имам и пчелин в липова гора, където сянката и толкова дебела, че след средата на май като се разлистят добре липите, почти и трева не никне, и имам и пчелини на голо поле(поляна), където дърветата които съм засадил, още не са израстли толкова, че да са започнали да хвърлят сянка върху кошерите. И въпреки, че в горите пчелите имат повече ранно цъфтящи цветя на разположение, то тези кошери които са на открито и целодневно огрявани от слънце значително изпреварват засенчените в развитието си. Колкото до евентуално "прегряване" през лятото - ами имат си мрежести дъна, и водичка на пчелина - да се самоохлаждат.
Опасението, че пчеларя може да "слънчаса" - като отворя кошера и от всякъде извират пчели и всичко е в пило и прашец, въобще се забравя и жегата и слънцето и даже пълните магазини с лекота се вдигат...
![]()
Изрязвай долните клони само,така дърветата се изцвилват нагоре,короната да е високо.Лятото като е високо слънцето короната пази сянка,зимата и ранно пролет слънцето е ниско и ги огрява.
Зимата и напролет дърветата нямат листа, така че фактора "сянка" въобще не го бройте в пролетното развитие.
Тази година моите които са на сянка, са много по - добри, а тези на слънце май са си правили само вятър.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))