Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 125 от 677 ПърваПърва ... 2575115123124125126127135175225625 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,241 до 1,250 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Млечицето е повече за това не се вижда ларвата. Семействата ми закъсняха и по рано не можах да демарирам, до слънчогледа ще са готови ако ги направя този месец, това вече съм го играл и знам как става.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    От яйцето до пронасянето на младата майка отива един месец докато започне да снася на мах поне седмица при идеални условия.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    С това не съм съгласен - жива сила с роева енергия е способна на чудеса и изобщо не е за изпущане да за селекцията ти може да не представлява интерес но не трябва да я пропиляваме с лека ръка.Това след месец да се премахне ХР при втория ти начин не пречили на майката ,до колко време след излюпването е задължително да се оплоди новата майка и как ще спре ХР млада майка която е доста по слаба от снасяща.
    Съгласен съм, но времето на мен ми е по-скъпо.
    Относно това дали млада майка може да премине през ХР - ДА. Обаче ако се промушва като неплодна, ще продължава да се промушва и като заприлича на термитска царица. Промуши ли главата - няма какво повече да я спре. Обиконвенно майките които минават през ХР са свищеви или недохранени, роевите майки рядко успяват да избягат през ХР.
    Относно ХР по време на роево състояние - премахването й преди да е приключило и да е останала само една победителка, не е препоръчително.
    Който се съмнява може да го пробва сам.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Първото семейство захранило роеви маточници е факт. Вече се изхитрих и даже не отварям и дъната, взех един фенер и поглеждам през мрежестото дъно и готово, само проблема е че залягам под кошерите все едно си играя на войници Преместих кошера на страна и ще го оставя така 5 дена да запечатат матониците и ще видя как ще го деля. Майката я поставих на старото място на 8 основи и 2 пити с мед в 2та края. Акацията още не я посещават има тук там по някоя пчела. Заложил съм 10 капана, ама като знам милата година каква ми беше успеваемостта само ги слагам, ще трябва Ангел да ми предаде някой урок.
    Същото семейство и миналата година първо захрани роеви маточници, не знам дали е ген или съвпадение.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Същото семейство и миналата година първо захрани роеви маточници, не знам дали е ген или съвпадение.
    Или позицията му в пчелина е такава , че налитат пчели от другите кошери ,

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Или позицията му в пчелина е такава , че налитат пчели от другите кошери ,
    Туй налитане виждал ли си го или само предполагаш, че е така? Аз нещо не съм съгласен с това НАЛИТАНЕ........... Сега ли ще спорим или да го оставим за друг път?

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Туй налитане виждал ли си го или само предполагаш, че е така? Аз нещо не съм съгласен с това НАЛИТАНЕ........... Сега ли ще спорим или да го оставим за друг път?
    Моите от три години са наредени в две редици по десеттина и от тогава все крайните тръгват да се роят и са най-силни през май, въпреки че в трите години са били различни семейства на тези позиции .

А колкото до спора , затова съм го написал поста . Готова кавга не развалям .

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Моите от три години са наредени в две редици по десеттина и от тогава все крайните тръгват да се роят и са най-силни през май, въпреки че в трите години са били различни семейства на тези позиции .

А колкото до спора , затова съм го написал поста . Готова кавга не развалям .
    Да започваме тогава.

Давам примера, а ти мисли, че си по умен.

Значи моите са разположени в един двор от един декар, който е като комин. Тесен и дълъг. Ако се получава налитане, то тогава първите ми семейства ще са бъкани, а е точно обратно. Задните са ми били винаги по силни. Предните са на открито, а задните са в дървета, лози и какво ли не.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Значи моите са разположени в един двор от един декар, който е като комин. Тесен и дълъг. Ако се получава налитане, то тогава първите ми семейства ще са бъкани, а е точно обратно. Задните са ми били винаги по силни. Предните са на открито, а задните са в дървета, лози и какво ли не.
    Общо взето и аз мисля , че по-скоро аз ще вляза в чужд пчелин, отколкото пчела в чужд кошер , но е факт че крайните ми дърпат винаги по-бързо от другите . Тази година сложих една отводка като дяснофлангови в редицата и ще и гледам сеира . Ако в края на юни тръгне на Джулай морнинг , аз ще питам , а ти ще мислиш, като по-печен

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Общо взето и аз мисля , че по-скоро аз ще вляза в чужд пчелин, отколкото пчела в чужд кошер , но е факт че крайните ми дърпат винаги по-бързо от другите . Тази година сложих една отводка като дяснофлангови в редицата и ще и гледам сеира . Ако в края на юни тръгне на Джулай морнинг , аз ще питам , а ти ще мислиш, като по-печен
    Да бе - аз нямам такъв уред. А ако се случи това, то е да мисля за чужди булки.

Страница 125 от 677 ПърваПърва ... 2575115123124125126127135175225625 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •