Млечицето е повече за това не се вижда ларвата. Семействата ми закъсняха и по рано не можах да демарирам, до слънчогледа ще са готови ако ги направя този месец, това вече съм го играл и знам как става.
Млечицето е повече за това не се вижда ларвата. Семействата ми закъсняха и по рано не можах да демарирам, до слънчогледа ще са готови ако ги направя този месец, това вече съм го играл и знам как става.
От яйцето до пронасянето на младата майка отива един месец докато започне да снася на мах поне седмица при идеални условия.
Съгласен съм, но времето на мен ми е по-скъпо.
Относно това дали млада майка може да премине през ХР - ДА. Обаче ако се промушва като неплодна, ще продължава да се промушва и като заприлича на термитска царица. Промуши ли главата - няма какво повече да я спре. Обиконвенно майките които минават през ХР са свищеви или недохранени, роевите майки рядко успяват да избягат през ХР.
Относно ХР по време на роево състояние - премахването й преди да е приключило и да е останала само една победителка, не е препоръчително.
Който се съмнява може да го пробва сам.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Първото семейство захранило роеви маточници е факт. Вече се изхитрих и даже не отварям и дъната, взех един фенер и поглеждам през мрежестото дъно и готово, само проблема е че залягам под кошерите все едно си играя на войнициПреместих кошера на страна и ще го оставя така 5 дена да запечатат матониците и ще видя как ще го деля. Майката я поставих на старото място на 8 основи и 2 пити с мед в 2та края. Акацията още не я посещават има тук там по някоя пчела. Заложил съм 10 капана, ама като знам милата година каква ми беше успеваемостта само ги слагам, ще трябва Ангел да ми предаде някой урок.
Същото семейство и миналата година първо захрани роеви маточници, не знам дали е ген или съвпадение.
Моите от три години са наредени в две редици по десеттина и от тогава все крайните тръгват да се роят и са най-силни през май, въпреки че в трите години са били различни семейства на тези позиции .
А колкото до спора , затова съм го написал поста . Готова кавга не развалям .![]()
Да започваме тогава.
Давам примера, а ти мисли, че си по умен.
Значи моите са разположени в един двор от един декар, който е като комин. Тесен и дълъг. Ако се получава налитане, то тогава първите ми семейства ще са бъкани, а е точно обратно. Задните са ми били винаги по силни. Предните са на открито, а задните са в дървета, лози и какво ли не.
Общо взето и аз мисля , че по-скоро аз ще вляза в чужд пчелин, отколкото пчела в чужд кошер, но е факт че крайните ми дърпат винаги по-бързо от другите . Тази година сложих една отводка като дяснофлангови в редицата и ще и гледам сеира . Ако в края на юни тръгне на Джулай морнинг , аз ще питам , а ти ще мислиш, като по-печен
![]()
В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))