Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 31 от 419 ПърваПърва ... 2129303132334181131 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 301 до 310 от общо 4190
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Това мога да го допусна едва в края или след края на акацията или всяка бурна паша,която блокира майката.Но да се предполага,че меда в магазините по това време е дефакто миналогодишен мед и тепърва пчелите освобождават място в плодника за развитие на сем....това немога да допусна.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от distedi Виж публикацията
    Днес беше първото вадене на мед за този сезон. Очаквах медът да е от рапица, но отново бях изненадан - от центрофугата потече тъмен кафеникав мед. След няколкочасов престой, тъмният мед започна да се утаява, а над него изплува този от рапица. 2/3 от събраното количество е тъмен мед, а останалото е светъл. На вкус е мек с леко нагарчащ послевкус. В районът на пчелина има кестени и най-различни цъфтящи тревички.
    Освен ваденето на мед - направих и малко отводки. Едното семейство се беше наканило да се рои и сега е разделено на 4. Другите не мислят за глупости и се надявам да успея да ги задържа така
    Слагам рамки с пластмасови основи и за 2 дни са изградени - но ако са между пилото. Ако дам цял корпус с такива рамки.....не бързат да отиват и да работят.
    Друго, което констатирах - семействата в кошери от фибран са видимо по-силни от тези в дървени кошери! И това е напълно логично....докато температурите продължават нощем да падат, изолацията оказва страхотна подкрепа!
    Не те ли притеснява разслояването на меда ,според мен си извадил и не достатъчно узрял мед и трябва да го следиш след разслояването да не доиде и вкисване ,иначе евала ти си първия които завартя центрофугата.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Не те ли притеснява разслояването на меда ,според мен си извадил и не достатъчно узрял мед и трябва да го следиш след разслояването да не доиде и вкисване ,иначе евала ти си първия които завартя центрофугата.
    Миналата година пак се получи нещо подобно, но вкисване нямаше
    На снимките (реколта 01.05.2015) се вижда каква е разликата...

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	med.jpg
Прегледи:      382
Размер:	316.4 KB
ID:	4209Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	med2.jpg
Прегледи:      380
Размер:	112.0 KB
ID:	4210

Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    Момчета рояването започва .

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    При мен роево настроение няма, но и мед от рапицата също няма
    Говорих с колега в съседство и при него е така. Верно за последните 7 дни, вчера и днес са първите изцяло слънчеви, ама през останалите не валя постоянно.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от мухозол Виж публикацията
    Готов съм с капаните......утре,по план,ги залагам.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от мухозол Виж публикацията
    Днеска нацепих 6 кошера, най-силните с по 7-8 рамки мед в магазините, язък. Приключиха вече с рапицата и чакат слънчогледа. Всички останали получиха по 2-3 рамки на основи и след 7-8 дена ще видим резултата.
    Винаги може по-добре.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    При мен роево настроение няма, но и мед от рапицата също няма
    Говорих с колега в съседство и при него е така. Верно за последните 7 дни, вчера и днес са първите изцяло слънчеви, ама през останалите не валя постоянно.
    Жорка при мен (в съседство-то)всичко си е в комплект и мед има и роевото настроение започна а първите отводки още преди 10 дена ги за формих .Прави ми силно впечатление ,че тая година по времена рапицата пчелите са много спокойни чак не мога да повярвам как се получи такъв ефект,същия ефект наблюдавам и при колега на друг пчелин на разстояние 30км от мен а при него рапица от четирите му страни на максимално разстояние 2,5км от пчелина му и масивите са на различни кооператори .Ха сега де КЪДЕ Е разковничето
    Милен Михов

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Жорка при мен (в съседство-то)всичко си е в комплект и мед има и роевото настроение започна а първите отводки още преди 10 дена ги за формих .Прави ми силно впечатление ,че тая година по времена рапицата пчелите са много спокойни чак не мога да повярвам как се получи такъв ефект,същия ефект наблюдавам и при колега на друг пчелин на разстояние 30км от мен а при него рапица от четирите му страни на максимално разстояние 2,5км от пчелина му и масивите са на различни кооператори .Ха сега де КЪДЕ Е разковничето
    И при мен няма агресия. Но тази година знам със сигурност, че нашата рапица не е ръсена с нищо, а е в пъти повече от други години. Сигурно няма популация на ''цветояд'' и земеделците са си спестили някой лев (за което съм крайно благодарен!!!). Все така да е!!!

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Ти да видиш!

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	akacia.jpg
Прегледи:      314
Размер:	230.0 KB
ID:	4239

Това е в парка в града, което значи, че след седмица и на село ще побелее.
    Тази година изглежда, почти няма да се застъпят с рапицата.

Иначе и при мене не са много агресивни.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Страница 31 от 419 ПърваПърва ... 2129303132334181131 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •