Пчелната отрова сваля кръвното,алергозана и той сваля.....Веднъж доктора от бърза помощ,10-15 минути не можа да ми засече кръвното налягане-отчиташе само едната граница 40.От тогава не използвам алергозан.......
Вчера ме нажилиха пчели по главата (в косата). Бях достатъчно неблагоразумен да отида без костюм на пчелина веднага след като се бях избръснал и миришех на автършейв от 3 метра. Не знам какво нацелиха жилата им, но в първите 3-4 минути силна болка ме удари направо в мозъка. Намазах се с ФЕНИСТИЛ ГЕЛ и болката отшумя за по-малко от 5 минути.
Та искам да го препоръчам този ФЕНИСТИЛ - явно действува добре, при това много бързо. Доколкото знам действува антиалергично и болкоуспокояващо при ухапвания и ужилвания от всякакви насекоми.
http://apteka.framar.bg/21000576/%D1...-%D0%B3%D1%80-
Иначе при силна алергична реакция със задушаване трябва да се бие инжекция с УРБАЗОН. Тя помага и при ухапване от змия. Хубаво е всеки един пчелар да си има една такава в жабката на колата - хей така за всеки случай.
ferdy е мадама, при това много готина.Първоначално публикувано от Solaris60
Урбазона се разрежда със специална вода (не си спомням как точно се казваше) и дозировката е на според килограмите, мисля че не медицинско лице трудно би се справило правилно с него в критична ситуация.
Спомням си за казармата, когато лейтенанта ни разказваше за бойните отровни вещества и за инжекциите с АТРОПИН. Тогава основните въпроси към него бяха "Ама как, кога, къде, какво, защо и т.н.". Той тогава се усмихна и ни каза "Ако наистина ви дойде до главата, бъдете сигурни, че сами ще си я биете, без въобще да се замисляте къде, кога и как".![]()
Във ВВС в гр. Ямбол, школа за радисти 7 месеца в самия център на града, и след това на Червен баир в подземния щаб на 3-та Българска армия. Тогава това беше едно съоръжение, направено да издържа на атомни бомби, паднали върху него. Сега е разрушено из основи, което наистина е много жалко.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))