Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 24 от 39 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 231 до 240 от общо 385
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ferdy Виж публикацията
    Какво стана, че щяхте да умрете, някаква непоносимост към алергозан или?
    Приятелю, мини на ТИ, не съм толкова важен. Възможно е да има някаква непоносимост. Но същото съм наблюдавал и с Климастин при друг човек.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Пчелната отрова сваля кръвното,алергозана и той сваля.....Веднъж доктора от бърза помощ,10-15 минути не можа да ми засече кръвното налягане-отчиташе само едната граница 40.От тогава не използвам алергозан.......

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Аз не ползвам нищо и ще кажа защо. Преди години при ужилване от доста пчели приех две таблетки алергозан. Уж да се спасявам. Щях да умра от алергозана. Затова, че и с медикаментите трябва да се внимава.
    Вчера ме нажилиха пчели по главата (в косата). Бях достатъчно неблагоразумен да отида без костюм на пчелина веднага след като се бях избръснал и миришех на автършейв от 3 метра. Не знам какво нацелиха жилата им, но в първите 3-4 минути силна болка ме удари направо в мозъка. Намазах се с ФЕНИСТИЛ ГЕЛ и болката отшумя за по-малко от 5 минути.

Та искам да го препоръчам този ФЕНИСТИЛ - явно действува добре, при това много бързо. Доколкото знам действува антиалергично и болкоуспокояващо при ухапвания и ужилвания от всякакви насекоми.

http://apteka.framar.bg/21000576/%D1...-%D0%B3%D1%80-

Иначе при силна алергична реакция със задушаване трябва да се бие инжекция с УРБАЗОН. Тя помага и при ухапване от змия. Хубаво е всеки един пчелар да си има една такава в жабката на колата - хей така за всеки случай.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Solaris60
    Цитат Първоначално публикувано от ferdy Виж публикацията
    Какво стана, че щяхте да умрете, някаква непоносимост към алергозан или?
    Приятелю, мини на ТИ, не съм толкова важен. Възможно е да има някаква непоносимост. Но същото съм наблюдавал и с Климастин при друг човек.
    ferdy е мадама, при това много готина.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    ferdy е мадама, при това много готина.
    Мина ми през ума, че е, но оставих така поста, че нямах време. Много се извинявам госпожо/госпожице при това, че сте и много готина.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Урбазона се разрежда със специална вода (не си спомням как точно се казваше) и дозировката е на според килограмите, мисля че не медицинско лице трудно би се справило правилно с него в критична ситуация.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Урбазона се разрежда със специална вода (не си спомням как точно се казваше) и дозировката е на според килограмите, мисля че не медицинско лице трудно би се справило правилно с него в критична ситуация.
    "Специалната" вода се казва Aqua redistilata - т.е. двойно дестилирана вода!
    Working....

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Спомням си за казармата, когато лейтенанта ни разказваше за бойните отровни вещества и за инжекциите с АТРОПИН. Тогава основните въпроси към него бяха "Ама как, кога, къде, какво, защо и т.н.". Той тогава се усмихна и ни каза "Ако наистина ви дойде до главата, бъдете сигурни, че сами ще си я биете, без въобще да се замисляте къде, кога и как".

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Спомням си в казармата когато лейтенанта ни разказваше за бойните отровни вещества и за инжекциите с АТРОПИН. Тогава основните въпроси към него бяха "Ама как, кога, къде, какво, защо и т.н.". Той тогава се усмихна и ни каза "Ако наистина ви дойде до главата, бъдете сигурни, че сами ще си я биете без въобще да се замисляте къде, кога и как".
    Матеев, къде си служил? Тоя лейтенант много познат ми се струва. Или от една книга са се учили всички.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Във ВВС в гр. Ямбол, школа за радисти 7 месеца в самия център на града, и след това на Червен баир в подземния щаб на 3-та Българска армия. Тогава това беше едно съоръжение, направено да издържа на атомни бомби, паднали върху него. Сега е разрушено из основи, което наистина е много жалко.

Страница 24 от 39 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •