Г-н Nik_m,тъй като ми е прецакан компютъра трудно пиша на кирилица.Ти не ме познаваш,но въпреки това си намери незначителен повод да ме обидиш.Казват,че пчеларите били добри хора,но ти ме караш да се съмнявам.
Г-н Nik_m,тъй като ми е прецакан компютъра трудно пиша на кирилица.Ти не ме познаваш,но въпреки това си намери незначителен повод да ме обидиш.Казват,че пчеларите били добри хора,но ти ме караш да се съмнявам.
Днеска карах един дядо спешната след ужилване от пчела, там се заговорих с докторите за ефикасно лекарство при ужилвания и единия доктори ми каза че имало нещо като като готова инжекция с разреден урбазон (готова за поставяне при екстремни ситуации, можела да са поставя дори и през дрехите), но не можа да се сети как се казва ??? Някой да знае нещо по въпроса ?
Да не е АТРОПИН? Той е универсална противоотрова, и може да се бие през дрехите. Използва се от войници, когато бъдат обгазени от бойни отровни вещества. Има изключително бързо и ефективно действие като противоотрова на дълъг списък от отровни за човешкия организъм течности и газове.
Митко, Димит-р, добре дош-л.
да имаш успех в пчеларството, трјбва да вложиш труд, којто ште се исплати, само не веднга.
За конкретнија в-прос трјабва да пазиш да се коридорите на хората,те. на домашните в двора
и на пчелите ,неса много блиски. најдобре би било, ако може кошерите да сместиш зад к-штата.
ако не, направи си нјакоја заштитна спирачка пред кошерите.
Митко здравей! Мога да те посъветвам две неща.Добре е на страната към двора да имаш преграда поне два метра, така нито пчелите ще ти пречат нито ти на тях.Разстоянието от кошера до преградата е необходимо да е поне 1.5м.Вторият ми съвет е:пчеларството е занаят който се учи цял живот, и още нещо не се мъчи да оправяш слаби семейства.
Вече 4 месеца само чета ли чета. Вече в главата ми са първите ми 5 кошера. И после попадам на тази тема. Почти апокалипсис. Болници, линейки, шокове, ужас! Кошерите поизбледняха.
Всичко зависи от това до колко си алергичен към пчелната отрова. Моя съвет е преди да започнеш да се занимаваш с пчеларство е да отидещ при някой познат пчелар да му помагаш известно време. Така хем ще научиш много неща, хем ще те ужили някоя друга пчела и ще видиш до колко реагира организма ти на пчелната отрова. Може въобще да не си алергичен и да си работиш спокойно само по тениска и було, но може и да си алергичен като мен и да се обличаш с цял гащеризон и пак да се притесняваш да не те ужилят през него![]()
Благодаря на всички за съветите. Всички кожени ръкавици на които съм се натъквал по магазините са много груби, но тези от линка на Ник ми харесаха на пръв поглед и ще ги пробвам.
В началото почнах с гумени ръкавици които бяха отгоре с плат. При отварянето на кошера, първата излетяла пчела се заби директно там. Сега съм с гумени ръкавици до зад лактите с ластик. При гумените проблема е, че от тежестта на питите ги свлича напред и се защипват после при връщането на питите на мястото им, а при издърпване се получава тропане което драсни пчелите. Аз си имам и един недостатък, че ръцете почти винаги са ми потни и в тези гумени ръкавици за 10-15 мин. се събира канче вода. Затова под гумените ръкавици слагам и тънки памучни да събират мокрото. Абе с времето ще му намеря цаката. Много хора ме съветват като съм алергичен да се откажа от пчелите, но това ми е мечтата и отказване няма.
И друго: на мен са ми предписали 0,3ml адреналин, преднизулон и ериус. Това става ли, не че мога да си бия инжекцията, но все някой ще се намери.
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))