Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 385

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    17.08.2014
    Пчеларски район
    Белово
    Г-н Nik_m,тъй като ми е прецакан компютъра трудно пиша на кирилица.Ти не ме познаваш,но въпреки това си намери незначителен повод да ме обидиш.Казват,че пчеларите били добри хора,но ти ме караш да се съмнявам.

Забранен
    Регистриран
    15.06.2011
    Пчеларски район
    Община Дулово, област Силистра
    Цитат Първоначално публикувано от Vankata-BG Виж публикацията
    Г-н Nik_m,тъй като ми е прецакан компютъра трудно пиша на кирилица.Ти не ме познаваш,но въпреки това си намери незначителен повод да ме обидиш.Казват,че пчеларите били добри хора,но ти ме караш да се съмнявам.
    Не съди за всички от изказването на един. Има и дори ХОРА.ЧОВЕЦИ - малко са но са истински
    Има и такива който се намазват.....
    Нищо лично

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Днеска карах един дядо спешната след ужилване от пчела, там се заговорих с докторите за ефикасно лекарство при ужилвания и единия доктори ми каза че имало нещо като като готова инжекция с разреден урбазон (готова за поставяне при екстремни ситуации, можела да са поставя дори и през дрехите), но не можа да се сети как се казва ??? Някой да знае нещо по въпроса ?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Да не е АТРОПИН? Той е универсална противоотрова, и може да се бие през дрехите. Използва се от войници, когато бъдат обгазени от бойни отровни вещества. Има изключително бързо и ефективно действие като противоотрова на дълъг списък от отровни за човешкия организъм течности и газове.

Автор
    Регистриран
    07.10.2013
    Митко, Димит-р, добре дош-л.
    да имаш успех в пчеларството, трјбва да вложиш труд, којто ште се исплати, само не веднга.
    За конкретнија в-прос трјабва да пазиш да се коридорите на хората,те. на домашните в двора
    и на пчелите ,неса много блиски. најдобре би било, ако може кошерите да сместиш зад к-штата.
    ако не, направи си нјакоја заштитна спирачка пред кошерите.

Забранен
    Регистриран
    24.12.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Днеска карах един дядо спешната след ужилване от пчела, там се заговорих с докторите за ефикасно лекарство при ужилвания и единия доктори ми каза че имало нещо като като готова инжекция с разреден урбазон (готова за поставяне при екстремни ситуации, можела да са поставя дори и през дрехите), но не можа да се сети как се казва ??? Някой да знае нещо по въпроса ?
    да не би да се взема през устата щото знам как се казва

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Митко здравей! Мога да те посъветвам две неща.Добре е на страната към двора да имаш преграда поне два метра, така нито пчелите ще ти пречат нито ти на тях.Разстоянието от кошера до преградата е необходимо да е поне 1.5м.Вторият ми съвет е:пчеларството е занаят който се учи цял живот, и още нещо не се мъчи да оправяш слаби семейства.

Наблюдател
    Регистриран
    01.12.2014
    Пчеларски район
    Божурище, Хераково
    Вече 4 месеца само чета ли чета. Вече в главата ми са първите ми 5 кошера. И после попадам на тази тема. Почти апокалипсис. Болници, линейки, шокове, ужас! Кошерите поизбледняха.

Потребител
    Регистриран
    12.07.2012
    Всичко зависи от това до колко си алергичен към пчелната отрова. Моя съвет е преди да започнеш да се занимаваш с пчеларство е да отидещ при някой познат пчелар да му помагаш известно време. Така хем ще научиш много неща, хем ще те ужили някоя друга пчела и ще видиш до колко реагира организма ти на пчелната отрова. Може въобще да не си алергичен и да си работиш спокойно само по тениска и було, но може и да си алергичен като мен и да се обличаш с цял гащеризон и пак да се притесняваш да не те ужилят през него

Наблюдател
    Регистриран
    08.02.2015
    Пчеларски район
    с.Бресте, общ. Червен бряг, обл. Плевенска
    Благодаря на всички за съветите. Всички кожени ръкавици на които съм се натъквал по магазините са много груби, но тези от линка на Ник ми харесаха на пръв поглед и ще ги пробвам.
    В началото почнах с гумени ръкавици които бяха отгоре с плат. При отварянето на кошера, първата излетяла пчела се заби директно там. Сега съм с гумени ръкавици до зад лактите с ластик. При гумените проблема е, че от тежестта на питите ги свлича напред и се защипват после при връщането на питите на мястото им, а при издърпване се получава тропане което драсни пчелите. Аз си имам и един недостатък, че ръцете почти винаги са ми потни и в тези гумени ръкавици за 10-15 мин. се събира канче вода. Затова под гумените ръкавици слагам и тънки памучни да събират мокрото. Абе с времето ще му намеря цаката. Много хора ме съветват като съм алергичен да се откажа от пчелите, но това ми е мечтата и отказване няма.
    И друго: на мен са ми предписали 0,3ml адреналин, преднизулон и ериус. Това става ли, не че мога да си бия инжекцията, но все някой ще се намери.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •