Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 34

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Точно когато си писал този пост, аз съм поставил пило на един кошер защото няма майка. Днес направих проверка и на две пити има по над педя пило. Случая е още по интересен, но засега отговарям само на поста.
    Чакам продължението и малко подробности

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Чакам продължението и малко подробности
    След като има желаещи за продължение, просто няма как да не се съглася. Та - сложих пило, че нямаше майка на 3 март. Изчаках 20 дена. Прегледах кошера и няма майка, няма и разрушени маточници. Имаше още един на който открих, че няма майка и му бях сложил пило преди 5 дни. Взех решение да ги обединя с този, с новото пило да произвеждат майка заедно. След още 5 дни проверих до къде са стигнали. Този път имаше и майка. Да, но времето е малко за да се е произвела от новото пило. Значи е била от първия. Хем съм ги обединил, хем съм и предал майка без каквито и да е фокуси.

Само не разбрах, кога се е оплодила, като времето беше толкова лошо? Затова и писах горе за едни съмнения, но Матеев така и не ми отговори на въпроса.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    След като има желаещи за продължение, просто няма как да не се съглася. Та - сложих пило, че нямаше майка на 3 март. Изчаках 20 дена. Прегледах кошера и няма майка, няма и разрушени маточници.
    Може като си преглеждал , да е била навън , ако времето е било хубаво и да и е излязъл късмета

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Може като си преглеждал , да е била навън , ако времето е било хубаво и да и е излязъл късмета
    Не беше, но нали хем рядко ходим, хем бързо преглеждаме, че студено. Може да съм пропуснал, че съм малко недоскив от гледане по чужди булки.
    Този пост е редактиран от solaris60; 12.04.2015 в 23:57.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Не знам дали майката ще е добра, но бащите са били пичове да свършат работа във време , дето не е за мъже навън .

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Не знам дали майката ще е добра, но бащите са били пичове да свършат работа във време , дето не е за мъже навън .
    Аз винаги съм разчитал на моите жребци и винаги, ако си обърнал внимание казвам, че са важни търтеите.

На мен са се метнали.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Solaris, за теб знаем че си пчелар, но Матеев кога стана пчелар, кога успя да се увреди и той!
    Аз имам едни съмнения, че домашните прасета също могат да се оплождат докато си летят. Ама в последно време заради заседналия начинна живот много са се угоили и крилете са им закърняли та вече трудно се вдигат във въздуха.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    След като има желаещи за продължение, просто няма как да не се съглася. Та - сложих пило, че нямаше майка на 3 март. Изчаках 20 дена. Прегледах кошера и няма майка, няма и разрушени маточници. Имаше още един на който открих, че няма майка и му бях сложил пило преди 5 дни. Взех решение да ги обединя с този, с новото пило да произвеждат майка заедно. След още 5 дни проверих до къде са стигнали. Този път имаше и майка. Да, но времето е малко за да се е произвела от новото пило. Значи е била от първия. Хем съм ги обединил, хем съм и предал майка без каквито и да е фокуси.

Само не разбрах, кога се е оплодила, като времето беше толкова лошо? Затова и писах горе за едни съмнения, но Матеев така и не ми отговори на въпроса.
    Случая ти не дава доказателства, а само предположения. Има и други алтернативни варианти ......... например в един от двата кошера е имало майка, но е започнала да снася много късно. Слагал си пило - значи може да си прехвърлил и майка. Може в някой кошер да са презимували едновременно 2 майки - въобще всякакви малковероятни събития може да са се случили, включая и оплождане на майка на 10 метра от кошера в някой по-топъл ден за облитане.

Нали знаеш кривата на нормалното разпределение на вероятностните събития. В двата края на тази крива наистина има събития с много ниска вероятност, но това не означава, че те не могат да се случат например веднъж на 1000 години. Та ако си наблюдавал такова събитие - значи си голям късметлия. Защо не отидеш да си пуснеш фиш от тотото, докато не те е напуснал късмета?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    значи си голям късметлия. Защо не отидеш да си пуснеш фиш от тотото, докато не те е напуснал късмета?
    Страхувам се да не спечеля милионите, че след това купувам форума и те правя на гъба. Няма да ти дам да гъкнеш. Ти ще ми казваш, че има вероятност за нещо, аз ще ти казвам, че е невъзможно и след това ще ти казвам, че има крива на вероятностите. С което сам се оборваш за някои неща. От което аз съм много доволен.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Всичко си има цена, както и форума. Просто ми кажи цифра, на която няма да мога да устоя, и той ще стане твой ....... Дотогава обаче ще спазваш съществуващите правила и ще си траеш .... Между другото правилата на форума в 99% от случаите не са измислени от мене, а от предшествениците ми. В тях има много много логика - такава, каквато е навсякъде по света.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •