След като има желаещи за продължение, просто няма как да не се съглася.Та - сложих пило, че нямаше майка на 3 март. Изчаках 20 дена. Прегледах кошера и няма майка, няма и разрушени маточници. Имаше още един на който открих, че няма майка и му бях сложил пило преди 5 дни. Взех решение да ги обединя с този, с новото пило да произвеждат майка заедно. След още 5 дни проверих до къде са стигнали. Този път имаше и майка. Да, но времето е малко за да се е произвела от новото пило. Значи е била от първия. Хем съм ги обединил, хем съм и предал майка без каквито и да е фокуси.
Само не разбрах, кога се е оплодила, като времето беше толкова лошо? Затова и писах горе за едни съмнения, но Матеев така и не ми отговори на въпроса.
Не знам дали майката ще е добра, но бащите са били пичове да свършат работа във време , дето не е за мъже навън .![]()
Solaris, за теб знаем че си пчелар, но Матеев кога стана пчелар, кога успя да се увреди и той!
Аз имам едни съмнения, че домашните прасета също могат да се оплождат докато си летят. Ама в последно време заради заседналия начинна живот много са се угоили и крилете са им закърняли та вече трудно се вдигат във въздуха.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Случая ти не дава доказателства, а само предположения. Има и други алтернативни варианти ......... например в един от двата кошера е имало майка, но е започнала да снася много късно. Слагал си пило - значи може да си прехвърлил и майка. Може в някой кошер да са презимували едновременно 2 майки - въобще всякакви малковероятни събития може да са се случили, включая и оплождане на майка на 10 метра от кошера в някой по-топъл ден за облитане.
Нали знаеш кривата на нормалното разпределение на вероятностните събития. В двата края на тази крива наистина има събития с много ниска вероятност, но това не означава, че те не могат да се случат например веднъж на 1000 години. Та ако си наблюдавал такова събитие - значи си голям късметлия. Защо не отидеш да си пуснеш фиш от тотото, докато не те е напуснал късмета?
Страхувам се да не спечеля милионите, че след това купувам форума и те правя на гъба. Няма да ти дам да гъкнеш.Ти ще ми казваш, че има вероятност за нещо, аз ще ти казвам, че е невъзможно и след това ще ти казвам, че има крива на вероятностите. С което сам се оборваш за някои неща. От което аз съм много доволен.
![]()
Всичко си има цена, както и форума. Просто ми кажи цифра, на която няма да мога да устоя, и той ще стане твой ....... Дотогава обаче ще спазваш съществуващите правила и ще си траеш .... Между другото правилата на форума в 99% от случаите не са измислени от мене, а от предшествениците ми. В тях има много много логика - такава, каквато е навсякъде по света.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))