Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 34
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vdnikov Виж публикацията
    Колеги, днес видях че имам същия проблем, извършили са си самосмяна, а в кошерите нямам и един търтей, ако някой ми изпрати 20-тина има ли шанс да се оплоди младата майка?
    Докато ти изпратят търтеите, майката ще се е оплодила. Възможно да е започнала и да снася.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от h_kirilov Виж публикацията
    Не. Говоря не от опит а от прочетено(не помня точно къде). Правени са опити за оплождане в кошера, но неуспешни. Майките се оплождат САМО в полет.

п.п. Ако греша, нека опитните колеги ме поправят!
    Аз, а и някои колеги около мен също имаме съмнения, че е възможно оплождане в кошера. От стар пчелар (лека му пръст) съм чувал това, но не мога да го докажа и затова само си мисля, че е възможно. Да. До доказване на обратното.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не може да изчукаш една жена, ако не си разтвори краката. Не можеш да я изчукаш и ако оная работа ти е провиснала. Същото се случва и при пчелите. За да е възможно една пчелна майка да бъде оплодена, първо тя ДОБРОВОЛНО трябва да си разтвори оная работа. Това тя го прави само по време на брачен полет. Трябва да е много сбъркана генетично (да е нимфоманка), за да си позволи това да го прави в кошера. Същото и за търтеите - оная им работа е скрита вътре в тялото им. За да я извадят и те се нуждаят от полет или най-малкото да легнат по гръб (работата им се вади надолу и напред и няма как това да стане, ако търтея е стъпил на крака).

Та искам да си кажа, че не мога да си представя как там между питите е възможно да стане някакво съвкупление. Няма физическо място, за да заемат верните пози едновременно и майката и търтея. Няма как да са застанали на крака - като видите реалната конфигурация на съвкуплението във въздуха ще разберете, че стъпили на някоя пита няма как майката и търтея да заемат съответната поза. Може би ако майката и търтея са чели КАМА СУТРА - може би тогава ще е възможно, но с известна помощ от поне още 2 пчели, които да придържат отстрани странната конфигурация.

Та дори и да е възможно оплождането вътре в кошера, представете си колко извратени и генетично сбъркани ще са майката и оплодилите я търтеи, щом си позволяват да заобикалят тези така дълбоко заложени инстинкти са съвкупление във въздуха. И тези техни генетични дефекти ще се предадат и на поколението.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Каква е тази Кама сутра тука? Модератори няма ли?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Сетих се за една поза от пчеларската КАМА СУТРА - майката се навира с главата напред в една празна килийка и си разчеква краката, както и оная работа. Търтея също се навира с главата напред в съседната килийка (двете килийки явно трябва да са търтееви) и се завърта с корем към майката. Вади си онази работа, тя се свива на буквата П и попада точно в дупето на майката. След това търтея умира. Пчелите-своднички го вадят от килийката и го дават на пчелите-гробарки, които го изхвърлят навън. На негово място влиза следващия търтей. Останалите 8-10 търтея търпеливо чакат своя ред, строени в колона един зад друг. Пчелите-воиници охраняват събитието и въдворяват ред. Наоколо в кръг са наредени пчелите-зяпачки и гледат сеира, като от време на време дори и ръкопляскат.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ами ако си имат дълбоко дъно-просто фантазия......Модераторите да слагат червени яйца...пардон ТОЧКИ.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Не може да изчукаш една жена, ако не си разтвори краката. Не можеш да я изчукаш и ако оная работа ти е провиснала. Същото се случва и при пчелите. За да е възможно една пчелна майка да бъде оплодена, първо тя ДОБРОВОЛНО трябва да си разтвори оная работа. Това тя го прави само по време на брачен полет. Трябва да е много сбъркана генетично (да е нимфоманка), за да си позволи това да го прави в кошера. Същото и за търтеите - оная им работа е скрита вътре в тялото им. За да я извадят и те се нуждаят от полет или най-малкото да легнат по гръб (работата им се вади надолу и напред и няма как това да стане, ако търтея е стъпил на крака).

Та искам да си кажа, че не мога да си представя как там между питите е възможно да стане някакво съвкупление. Няма физическо място, за да заемат верните пози едновременно и майката и търтея. Няма как да са застанали на крака - като видите реалната конфигурация на съвкуплението във въздуха ще разберете, че стъпили на някоя пита няма как майката и търтея да заемат съответната поза. Може би ако майката и търтея са чели КАМА СУТРА - може би тогава ще е възможно, но с известна помощ от поне още 2 пчели, които да придържат отстрани странната конфигурация.

Та дори и да е възможно оплождането вътре в кошера, представете си колко извратени и генетично сбъркани ще са майката и оплодилите я търтеи, щом си позволяват да заобикалят тези така дълбоко заложени инстинкти са съвкупление във въздуха. И тези техни генетични дефекти ще се предадат и на поколението.
    Според теб, куче може ли да го начука на котка? Само с Да или Не.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Бърз отговор - и да се излюпи майка по това време на годината няма кой да я оплоди, така че слагай от запасните майки. Поне аз така направих днеска при подобен случай.
    Точно когато си писал този пост, аз съм поставил пило на един кошер защото няма майка. Днес направих проверка и на две пити има по над педя пило. Случая е още по интересен, но засега отговарям само на поста.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Точно когато си писал този пост, аз съм поставил пило на един кошер защото няма майка. Днес направих проверка и на две пити има по над педя пило. Случая е още по интересен, но засега отговарям само на поста.
    Чакам продължението и малко подробности

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Чакам продължението и малко подробности
    След като има желаещи за продължение, просто няма как да не се съглася. Та - сложих пило, че нямаше майка на 3 март. Изчаках 20 дена. Прегледах кошера и няма майка, няма и разрушени маточници. Имаше още един на който открих, че няма майка и му бях сложил пило преди 5 дни. Взех решение да ги обединя с този, с новото пило да произвеждат майка заедно. След още 5 дни проверих до къде са стигнали. Този път имаше и майка. Да, но времето е малко за да се е произвела от новото пило. Значи е била от първия. Хем съм ги обединил, хем съм и предал майка без каквито и да е фокуси.

Само не разбрах, кога се е оплодила, като времето беше толкова лошо? Затова и писах горе за едни съмнения, но Матеев така и не ми отговори на въпроса.

Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •