Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 114

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Ножовете се загряват от пара,ако искаш подробности ела ми нагости когато вадя мед.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Ножовете се загряват от пара,ако искаш подробности ела ми нагости когато вадя мед.
    Благодаря за поканата! Май ще трябва да се възползвам, защото пак не ми стана ясно. А, сетих се! Разпечатващата машина загрява цялото помещение и питите докато си чакат реда се топлят! ;-D

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Камен Крумов Виж публикацията
    Благодаря за поканата! Май ще трябва да се възползвам, защото пак не ми стана ясно. А, сетих се! Разпечатващата машина загрява цялото помещение и питите докато си чакат реда се топлят! ;-D
    Не позна,работниците като пр...ат,и помещението се загрява :-) :-) :-) :-)

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Камен Крумов Виж публикацията
    Ножовете които разпечатват питите са горещи и загряват меда докато го разпечатват.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Ножовете които разпечатват питите са горещи и загряват меда докато го разпечатват.
    А бе знам си аз ,че техниката съсипва качеството, ама де , де зор де.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Ти да не би да използваш този метод:

https://m.youtube.com/watch?v=gnu0UGxnJWA

...?!?

Автор
    Регистриран
    28.02.2011
    Да споделя и моя опит. Работя предимно с четка, но ми писна. При стръскването част от пчелите се връщат обратно на питата, след свалянето им с четка - също. Ако са само няколко пчели - не е страшно. Когато разпечатваме, помещението понякога е пълно с пчели, но до сега никого не са ужилили. Кацат по светлите прозорци. Но когато са много вероятността да затиснеш някоя и да те ужили е голяма. През 2012 г. на пчелина на фирмата, в която работя изпробвахме моята моторна духалка - HOME LITE, сравнително слаба, но компактна. Скорост на "вятъра" - 320 км/ч. Мисля, че ефекта беше добър - пчелите се изстрелваха на почетно разстояние пред корпуса и не се връщаха обратно. Проблем е когато питите не са правилно изградени - с много мостове и далаци. Тогава остават повече пчели. Затова при този метод е важно да са добре наредени рамките. На моя пчелин със същата духалка резултатите бяха много по-добри, защото работя с магазинни пити, а и докато ги духам, жената леко ги разгръща с ръка. Има един филм, в който се вижда високопроизводителна версия на този метод. Духалката е двигател с куплирана към него турбина и е оставен неподвижно на земята (така няма да се изморява ръката). От турбината - гъвкав гофриран маркуч, преметнат през рамото на пчеларя. Друг носи корпусите и ги поставя на стойка пред него, която позволява обръщането на корпуса от двете страни. Трети го грабва след издухването и товари на камиона. Четвъртия ги реди на камиона един върху друг плътно, за да не влизат пчели. Камиона е платформа, без брезент.

Сега да споделя какво мисля да пробвам. Някои използват карболова киселина за изгонване на пчелите. Аз обаче третирам против акара с мравчена и наблюдавам следния ефект. Докато поставям плаката, пчелите през глава бягат надолу. Ако само им духна с нещо малко пари или пък оставя за 2-3 минути напоена гъба, би трябвало да се разбягат. Но за да избегна рискове, ще използвам по-ниска концентрация.

За отделяне на единични рамки ще си направя чистач със спирални ел. четки - предполагам, че всеки е виждал такива в интернет.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Досега няма недоволни от качеството,даже ме навикват редовните клиенти,че не оставям по някоя тенекия за тях а го продавам на едро :-) :-) :-) :-)

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •