Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 114

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    16.04.2013
    Пчеларски район
    Хасково
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Аз заради тези двайсетина пчели се отказах от пчелогонката.100 бр маг х 20=2000,буса ще е пълен с пчели.Така се налага допълнително почистване.Матеев е прав,всеки си прави сметката,при мен времето е с най голяма цена/хоби пчелар съм/ и затова съм се спрял на духалката.За два дена минавам 250 кошера,прибирам магазините в цеха и в последствие мога да вадя меда когато остана свободен.

Да те попитам, като оставиш рамките за центрофугиране за друг ден, не създава ли проблеми това, че меда в тях е изстинал?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от kacone Виж публикацията
    Да те попитам, като оставиш рамките за центрофугиране за друг ден, не създава ли проблеми това, че меда в тях е изстинал?
    Нямам проблем защото разпечатващата машина наново нагрява меда.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kacone Виж публикацията
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Нямам проблем защото разпечатващата машина наново нагрява меда.
    И как по точно го загрява? Колегата имаше предвид, че поизстиналия мед в питите ще има по-голям вискозитет и по-трудно ще излиза при центрофугиране. Каква трябва да е тая разпечетваща машина, че едновременно с разпечатването на питата да затопля и меда в нея?! Да не би да има вграден магнетрон?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •