Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 277

Тема: Маточници

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    По мои изчисления майката трябва да излети за брачен полет към 20 април
    Така че има време а и се надявам да има сватба, окуражава ме и поста на matudja. Има време ще пиша за резултата.
    Този пост е редактиран от Пламен Керчев; 03.04.2015 в 13:47.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    По мои изчисления майлата трябва да излети за брачен полет към 20 април
    Така че има време а и се надявам да има сватба, окуражава ме и поста на matudja. Има време ще пиша за резултата.
    Ако търтея идва от семейство с акарицид в кошера, то пиши го, че стреля с халосни.
    Хората още не са махнали лентичките, а чакаме качествен мъжкар.
    Това в кръга на шегата
    Миналата година имам майки снесени около 01.04 и оплодени да кажем след 20.04. Да кажем, че съвпадат горе-долу с това което ти очакваш.
    Представиха се горе-долу добре, но имам по-голяма зимна смъртност при тези семейства(по-голяма от късните слаби отводки).
    Може да е от акара, може да е и от нещо друго, но това е което съм видял с очите си.(не е меродавно)

Най-добрите ми майки са от Юни-Юли месец, но ако са решили, че сега трябва да правят майки, то няма да ги спра.

Успех, дано всичко мине гладко
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен

От 1 мин и 6 сек до 1 мин и 9 сек се вижда как пчела изкарва майка от кошера. От 1:11 до 1:15 е на стената на кошера, но аз не я виждам

Аз правя така: минимум 2 маточника и максимум няма. Да се разбират както си искат, това не е моя работа. Като не е добра майката или ще си я сменят сами или няма да изкарат зимата - тяхна си работа.
    В този кошер имаше 5-6 маточника. На никой не давам съвети, както искате така си гледайте пчелите.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •