Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 20 от 33 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 191 до 200 от общо 327
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    След много почвания, спирания и пак почвания, приключих със суровия вид на циркуляра. Както показва практиката "суровия вид" ще остане експлоатиран доста време, затова едва ли ще имам мерак да показвам снимки. Важното е че върши работа. На бързо нарязах и сковах един корпус "осмак" с едно дъно на цяла мрежа. Айде утре като ида до село може да направя 2-3 фотоса .
    Покажи! Колкото можеш - толкова! Щом върши работа и си доволен - к'во ти пука за оценката. Журито не влиза в тази тема, не им е интересно и не критикува (да не дърпам дявола за опашката)
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    ...Миналата година ме спираше само липсата на кошери и много ме е яд.
    Както се казва в популярната поговорка(http://destructivecreation.com/?p=1407) - важното е на търговеца(производителя на кошери) да не му правим оборот, без значение дали сме на зор с празните "сандъци"....

Наблюдател
    Регистриран
    08.02.2015
    Пчеларски район
    с.Бресте, общ. Червен бряг, обл. Плевенска
    Колеги извинявайте ако съществува такъв въпрос, но не успях да открия подобно нещо. Понеже знам, че в природата пчелите се хващат само за широколистни дървета, а в повечето случай изработваните кошери са от иглолистен материал, искам да попитам това само заради цената ли е или има и друга причина. Като тежина или изолация например. Същото се отнася за направата и на рамките. Виждал съм неща направени от дъб или бук и са станали твърди като камък т.е. мисля си, че такива кошери или рамки може да станат "вечни".

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Цитат Първоначално публикувано от XAHKPYM Виж публикацията
    Колеги извинявайте ако съществува такъв въпрос, но не успях да открия подобно нещо. Понеже знам, че в природата пчелите се хващат само за широколистни дървета, а в повечето случай изработваните кошери са от иглолистен материал, искам да попитам това само заради цената ли е или има и друга причина. Като тежина или изолация например. Същото се отнася за направата и на рамките. Виждал съм неща направени от дъб или бук и са станали твърди като камък т.е. мисля си, че такива кошери или рамки може да станат "вечни".
    Ти сам си отговори на въпросите. Цена и маса (тежест).
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Остават ми много летвички и се чудя как да ги използвам. Накрая почти нищо не се губи, но търся начин да ги използвам по-добре.
    Че... искам да попитам хората с повече опит в дърводелството дали са слепвали малки летви и заслужава ли си труда, времето и лепилото.
    Остават ми най-често летви 15-35мм х 25-30мм. Идеята ми е да ги слепвам и да ги вкарам в кошерите като слепена плоскост. Знам, че някой ги използват за рамки, но не си заслужава да правя рамки от такива малки летви, защото се правят една по една.
    Че...моля за мнение от колегите с повече опит.
    При тези цени на чамовия материал всичко си намира мястото . В момента от подобни маломерни летви ще си направя рамките за прашецоуловителя ! А бе мизерия ,ама нали трябва да се пази и гората !

http://postimg.org/gallery/2uj3yprse/

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan Mankov Виж публикацията
    При тези цени на чамовия материал всичко си намира мястото . В момента от подобни маломерни летви ще си направя рамките за прашецоуловителя ! А бе мизерия ,ама нали трябва да се пази и гората !

http://postimg.org/gallery/2uj3yprse/
    На мен почти нищо не ми остава ако добре сметна материала, но просто от тези малките не си заслужава да се правят рамки и остава да ги включа някъде другаде.
    Затова питам кой как ги използва и дали си заслужава да се лепят и използват като плоскост.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Саше 38, много те моля ако имаш възможност да качиш някоя снимка или линк на тези плъзгачи които си си купил. Опитах в сайта на ТЕКА но нищо не можах да намеря.
    Предварително БЛАГОДАРЯ. Може аз да не съм достатъчно в час с компютрите,
    знам ли?
    Поздрави, Г. Георгиев

Дамяне, аз съм правил такива, но от малко по-големи парчета. Лепил съм с Ц 300( мисля че това беше за дърво). Ползвам ги вече около 15 години. Правих го защото нямах друг материал тогава. Ако разполагаш с време, мисля че си заслужава.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Дамяне, аз съм правил такива, но от малко по-големи парчета. Лепил съм с Ц 300( мисля че това беше за дърво). Ползвам ги вече около 15 години. Правих го защото нямах друг материал тогава. Ако разполагаш с време, мисля че си заслужава.
    Благодаря! 15 години щом си нямал проблеми...
    Не знам колко време ще отнеме лепенето и това се чудя и аз
    Харесах си една машинка, но всичко пари струва.

Ърнест Хемингуей

Ако си ги поддържам (външно) не виждам причина да не изкарат поне още толкова. Просто с по-малки летви си е голяма играчка и иска време.
    п.с само да поясня, че не са стояли постоянно на вън. Когато са били като медови, през другата половина на годината са на склад, но със сигурност поне в 1/3 от времето през годините са били и плодникови, които са си целогодишно навън.

Страница 20 от 33 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •