Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 193

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от n_markov Виж публикацията
    Г-н Матеев, найстина се надявах че Вие ще снабдите любителите пчелари (аз съм от този тип) да експериментират с друга раса пчелни майки и да открият разликите спрямо собственото си производство. Расите които посочихте че ще предлагате за сезон 2015г. От доста време търся човек които да произвежда раса Карника и бъкфаст и да бъде отговорен към обещанията си ,но уви само оставах с обещания и нищо повече. Имам заявка при вас за 1бр. карника и 1бр. бъкфаст. Не искам компенсация от 10лв. или там каквото предлагате. Не желая да се обиждаме или категоризираме, но Вие се оказахте поредния ОБЕЩАЛ и "излъгал-подвел" колегите си пчелари. Не е пристойно това ваше дело за сметка на някаква статистика. Пожелавам ви успех във Вашите начинания! По този начин не се печелят нови членове, а само се ........, ако сам се досещате.
    Ще ти подаря 1 брой КАРНИКА и 1 брой БЪКФАСТ, ако в това се състои личния ти проблем. Закона обаче няма да го наруша, колкото и да ти се иска това да стане. Съжалявам.

Има ли и други недоволни, че аз отказвам да наруша закона? Хайде, покажете се, че ми е много любопитно кои други са хора на доцента, готови да затрият бъдещето на всички български пчелари .......

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    За който не знае, Scutellator предлага майки БЪКФАСТ. Гледа си ги съвсем законно в Гърция. Ефрем Моллов предлага майки КАРНИКА. Той също си ги гледа съвсем законно в Гърция. Ако някой иска съдействие, мога да му дам информация как да си ги достави тези породи майки. Например ако ми потвърди в ЛС че е съгласен, мога да прехвърля заявката му към съответния човек, заедно с данните по нея (имена и телефон).

Та хайде да го приключваме случая и да не правим от мухата слон. Който наистина ги иска тези майки, може пак да си ги получи. Важното е да не съм аз продавача - вече ви обясних защо.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    А какво стана с пазарната икономика, с отворените граници в ЕС ?
    Защото и аз попитах дали е законно да се произвеждат и предлагат майки, ако не си лицензиран за това и ми беше даден горния отговор.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    А какво стана с пазарната икономика, с отворените граници в ЕС ?
    Защото и аз попитах дали е законно да се произвеждат и предлагат майки, ако не си лицензиран за това и ми беше даден горния отговор.
    Евгени, задаваш неудобни въпроси човек . Ще бъдеш обявен за човек на ДОЦЕНТА И НА ГАНЧО , а не за свободомислещ. А, за малко да забравя и за ПРОВОКАТОР, а не за човек с поне малко сиво вещество в черепната си кутия, на когото му възникват естествени въпроси при открито несъответствие. Също ТЪРСИШ СМЕТКА в ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО, а това е забранено щото покрай теб могат да наберат смелост и други...къде отиваш ти, може би... . Е аз лично те поздравявам за зададения ъпрос и с интерес ще проследя отговора.

ПП. Аз също с този пост . Но на мен ми е за втори път и очаквам - леко баннат да остана аС.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Според мен, Р.Матеев е бил искрен в началото , но явно някой му е скръцнал със зъби и сега по-добре да плати неустойка, отколкото да се излага. Явно борбата с доцента е неравностойна, въпреки положените усилия и похарчени мнооого пари. До тук си правя следните два извода:
    1. Не винаги многото пари вършат работа, а и не се знае и доцента с какви пари разполага и с какво лоби. А някой път нещата не се постигат с пари - а с мноого пари.
    2. Явно нещата трудно стават в БГ и няма да има оправия в пчелартвото.
    Но все пак му пожелавам на Матеев да успее с лицензирането и да започне с производството на майки, за да има конкуренция, да отпадне монопола и така нещата ще се оправят с цените и качеството на майките.

Така де, ако беше пуснал запитване С КАКВИ МАЙКИ ПРЕДПОЧИТАТЕ ДА РАБОТИТЕ, много повече хора щяха да се включат.
    Този пост е редактиран от evgeni.filimonov; 16.03.2015 в 20:22.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Според мен, Р.Матеев е бил искрен в началото , но явно някой му е скръцнал със зъби и сега по-добре да плати неустойка, отколкото да се излага. Явно борбата с доцента е неравностойна, въпреки положените средства и похарчени мнооого пари........
    По принцип докато няма дадено капаро, няма и никакъв двустранен ангажимент. Отказали се от заявката могат да бъдат и двете страни. При мене например също имаше хора, които направиха заявка, и после се отказаха от нея. И се измъкнаха тихомълком без неустойка и без дори едно благодаря да кажат - ха-ха ..... Бас ловя, че щеше да има и хора, които щяха да откажат заявките си в последния момент ...... И нямаше да се учудя, Българи сме все пак......

Само искам да ви информирам, че няколко човека вече ми писаха ЛС и казаха, че се отказват от неустойката. Благодаря им, че ми влязоха в положението ....... Имаше обаче и такива, които не само че си поискаха неустойката, но дори и ме обиждаха в ЛС и дори обявиха, че заради мене са изпуснали свръхизгодна сделка, при която са имали шанса да си купят Карники и Бъкфаст по 15 лева ...... Хора всякакви ....... Няма да цитирам имена, но те си се знаят. Просто ми е горчиво, че има и такива наши колеги, но както вече казах - Българи сме все пак ......

До момента за българското пчеларство безкористно съм пожертвал няколко десетки хиляди лева, но кой ти го брой това ...... Бил глупак - дал ги ..... Сега пак като е глупав да дава, защо пък да не си вземем ...... Че и да го обидим при това - така ще ни е по-сладко .....

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    По принцип докато няма дадено капаро, няма и никакъв двустранен ангажимент. Отказали се от заявката могат да бъдат и двете страни. При мене например също имаше хора, които направиха заявка, и после се отказаха от нея. И се измъкнаха тихомълком без неустойка и без дори едно благодаря да кажат - ха-ха ..... Бас ловя, че щеше да има и хора, които щяха да откажат заявките си в последния момент ...... И нямаше да се учудя, Българи сме все пак......

Само искам да ви информирам, че няколко човека вече ми писаха ЛС и казаха, че се отказват от неустойката. Благодаря им, че ми влязоха в положението ....... Имаше обаче и такива, които не само че си поискаха неустойката, но дори и ме обиждаха в ЛС и дори обявиха, че заради мене са изпуснали свръхизгодна сделка, при която са имали шанса да си купят Карники и Бъкфаст по 15 лева ...... Хора всякакви ....... Няма да цитирам имена, но те си се знаят. Просто ми е горчиво, че има и такива наши колеги, но както вече казах - Българи сме все пак ......

До момента за българското пчеларство безкористно съм пожертвал няколко десетки хиляди лева, но кой ти го брой това ...... Бил глупак - дал ги ..... Сега пак като е глупав да дава, защо пък да не си вземем ...... Че и да го обидим при това - така ще ни е по-сладко .....
    Колега мисля,че нямаш право да се сърдиш на хората които са ти писали,че искат компенсации .Можеше примерно да си оправиш нещата предварително и тогава да пускаш обява,че продаваш а ти така малко сложи каруцата пред магарето както се казва!
    п.с.-само да кажа,че аз не съм от тези които търсят пари за неизпълнените поръчки към мен имах заявени 5(пет) майки казвам го,защото от написаното от мен ще помислят колегите,че съм от тези .НЕ не съм

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •