Цитат Първоначално публикувано от Silvia Виж публикацията
Здравей, миналата година ние боядисахме нашите кошери по следният начин, два слоя импрегнант, след това два слоя боя на водна основа, ползвахме на Левис, скъпа е но покрива много добре, с изключение на жълтия цвят, и най-отгоре положихме лак на водна основа, има такъв и на Сократес, това го направихме с цел за защитим основно боята, но ми се струва, че не запечатва кой знае колко, понеже при опит да изчистя останал тебешир гъбичката ми се оцвети с цвета на боята под лака. Външно няма абсолютно никакви измемения, но все пак е минала само година. Имай впредвид, че лака леко променя цвета на боята, но като се покрие цялата повърхност, не личи. Сега купих от боите на Сократес, цветовете са много наситени и покриват добре, но още не е тествана на атмосферни влияния, по-принцип е качествена боя. Препоръчвам ти боите на водна основа, тъй като са най подходящи за пчелните жилища и другото им предимство , че не миришат и съхнат много бързо. Успех
Вчера ми препоръчаха да лакирам с паркетен лак,ставало добре,и също да избягвам яхтен лак,почвал да се лющи за по - малко и от година!