Не третирам с антибиотици,но и моят пчелин не е баш в Странджа.Сега да не изкарате,че на който не са му умрели пчелите,то това е защото ги блъска с антибиотици.Вече очаквам всичко да чуя.
Не третирам с антибиотици,но и моят пчелин не е баш в Странджа.Сега да не изкарате,че на който не са му умрели пчелите,то това е защото ги блъска с антибиотици.Вече очаквам всичко да чуя.
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
ще няколко думи,страдат силни семейства,имам си 5-6 от които вземах м-л за отгл.на майки,дневника ми е елементарен ,та там с леки изменения ги опрделям и оценявам всяка година,имах си така да се каже и любими 3-4, и те Всички без 1 са аут,миналата година при мене нещата се постабилизираха,имах около 10 процента и пак отличници...сега трябва да се оглеждаме за най- устойчивите за нашите простички усилия по селекция , поне докато се
стабилизира положението)
Имам ангажимент до 15 ,ако не успея на 17,на 18 ще докладвам! И да ви пожелая една медоносна и спорна година та ЗДРАВИТЕ Ви семейства да зарадват до един!!
Как смяташ да правиш селекцията. Много ми е интересно. С изкуствено осеменяване или със свободно оплождане. Ако е първото, да може и да направиш някаква селекция, при свободното оплождане малко трудно, особено когато си само с 5-6 семейства, които да дават бащин материал. А какво става с търтеите на останалите? После в изолиран район ли работиш? Как ще си сигурен, че търтеите, които оплождат майката са точно от тези семейства, които са отличници.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))