Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1485

Тема: ВАРОАТОЗА

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Времето за излюпване на търтиевото пило не е 21 дни, а всички чудесно знаем, че акара предпочита и се съсредоточава в търтиевите килийки. Номера може да мине по време когато вече няма търртиево пило. Интересно си го измислил,но ще е много по-ефективно на есен. Няма да стане толкова страшно ако не снася 3 дни през август. Естествено ако се получи добре ще е приложим метод за малки пчелини където е допустимо да си играеш да търсиш майките. Нямам представа колко семейства имаш, но за да се разбере дали е ефективен метода трябва да оформиш две групи от поне 10 семейства на които да усредиш резултатите и да сравниш. Успех и сподели как е минало.

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Времето за излюпване на търтиевото пило не е 21 дни, а всички чудесно знаем, че акара предпочита и се съсредоточава в търтиевите килийки. Номера може да мине по време когато вече няма търртиево пило. Интересно си го измислил,но ще е много по-ефективно на есен. Няма да стане толкова страшно ако не снася 3 дни през август. Естествено ако се получи добре ще е приложим метод за малки пчелини където е допустимо да си играеш да търсиш майките. Нямам представа колко семейства имаш, но за да се разбере дали е ефективен метода трябва да оформиш две групи от поне 10 семейства на които да усредиш резултатите и да сравниш. Успех и сподели как е минало.
    Мисля го за след акацията основно че тогава нямам стоков мед. Аз практикувам подвижно пчеларство и обикновено съм на късен слънчоглед и нямам вариант да третирам преди залагането на пилото за зимните пчели.
    Малко не точно казвам пролетно ислед акацията.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •