Заповядай:Сега търся идеи за водачи на повдигащия се плот. Някакви идеи?
http://www.youtube.com/watch?v=QfjeS5jolBs
http://www.youtube.com/watch?v=3GpWR8-utug
Тази шейна има няколко основни недостатъка. Нах-големия от тях е че плъзгачите лесно се зацапват със стърготини и след няколко рязания вече се движат тежичко. Започва да се блокира някой от плъзгачите, а когато се работи с бързооборотен режещ инструмент това може да коства много. Освен това тези плъзгачи имат известни луфтове както радиални, така и аксиални и се получават известни неточности. Бях направил подобна конструкция за оберфрезата за да пробивам с нея отворите за прелките на дъната, а също и да правя ушите на рамки и фалца за сглобките на кошерите, но се превърна в живо мъчение. След всеки детаил издухване на шейната. Губи се страшно много време. Имаше едно клипче, някъде си бях запазил линк, но сега не мога да го намеря за по-добър вариант за шейна. Вместо плъзгачи, плотове се плъзгат единв друг посредством надлъжен канал на долния и надлъжни летви на горния.
Снимка нема. Обаче нъл съм художник:
Кличетата за повдигачи на фрези съм ги изгледал всичките. Ще се вземат идеи ма за фрезата.
От скицата е видно защо са неприложими в моя случай.
Дамянов, не ми се занимава с черни железа, щото не съм много добър със заварките.
Затова ми се въртят идеи, плота от едната страна да се вдига и фиксира ръчно, а от другата с крика да се наглася прецизно. Ще отнема малко време и няма да се прави с една ръка, ама сиромашия... пък и норма нямам![]()
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Бонев, както винаги си прав. Но човекът от клипа ме успокои, че проблема не бил сериозен, а и водачите няма да са близо до диска. Освен това мислех и да огранича достъпа на пилки някак си...
Варианта с плъзгачите е оптимален, но за съжаление, самите плъзгачи трудно се намират или са много скъпи.
Георги Корчев се казвам
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Корагруп, виж форума направи сам. Там има цяла тема по въпроса с линеали, доработки, шейни, циркуляр на люлка и т.н. Има двама-трима спеца, които качват снимки и не жалят обяснения. И най-важното пожелание - броят на пръстите и дължината им да е винаги еднаква
ПП - тази шейна, която смяташ да правиш е дискутирана там и отзивите са по-скоро негативни поради причините, които спомена и Бонев
Тези плъзгачи от клипа ги има във фирма Тека,при теб има само склад в Русе.Цената е според дължината им,аз преди месец купих 50 см, вървят по два броя,за около 17 лв.Дължините им бяха от около 10 см. до 60см.
http://www.teka-bg.com/index.php?opt...756&Itemid=137
Остават ми много летвички и се чудя как да ги използвам. Накрая почти нищо не се губи, но търся начин да ги използвам по-добре.
Че... искам да попитам хората с повече опит в дърводелството дали са слепвали малки летви и заслужава ли си труда, времето и лепилото.
Остават ми най-често летви 15-35мм х 25-30мм. Идеята ми е да ги слепвам и да ги вкарам в кошерите като слепена плоскост. Знам, че някой ги използват за рамки, но не си заслужава да правя рамки от такива малки летви, защото се правят една по една.
Че...моля за мнение от колегите с повече опит.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Ехее...това съм го пропуснал. Явно съм се раздавал на пчелина като си го пуснал. По-добре рисуваш от мен
Аз правя всичко на винт и гледам да може да се прави лесно и бързо. При мен има норма, защото с двама човека не става работа, а имам да правя още много кошери. Миналата година ме спираше само липсата на кошери и много ме е яд.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
След много почвания, спирания и пак почвания, приключих със суровия вид на циркуляра. Както показва практиката "суровия вид" ще остане експлоатиран доста време, затова едва ли ще имам мерак да показвам снимки. Важното е че върши работа. На бързо нарязах и сковах един корпус "осмак" с едно дъно на цяла мрежа. Айде утре като ида до село може да направя 2-3 фотоса.
Георги Корчев се казвам
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))