То препичането е хубава техника, ама ако имаш (като мене) три материала? Преваряваш ли и по-малки количества примерно 30-40л ?
При мен има кайсии, сливи и грозде.
То препичането е хубава техника, ама ако имаш (като мене) три материала? Преваряваш ли и по-малки количества примерно 30-40л ?
При мен има кайсии, сливи и грозде.
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Маслоуловителя е буркан с вода който се слага на лулата и през него е прекаран байпас който минава през буркана и в него се отделят доста боклуци - гадости. Виждал съм го на казана на колега. Иначе ракията когато я варя, разделям на три части - първак - средна част и патока. Отделям средната част, първака и патоката слагам в следващия казан с джибри и пак така. Накрая преварявам само средната част и спирам на 45 гр.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Да, разреждам с вода ракията която ще преварявам - до 30 градуса и преварявам. Преварявал съм и 12 л черешова ракия. Правих и от киви, но аромата беше отвратителен.
Иначе държа ракията 1 година в буре и после в стъкло и на тавана - денем да се нагрява, нощем да изстива. На 5 тата година я почвам и така постоянно си имам 5 годишна ракия.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Ей тука са профитата в областта:
http://www.rakiyata.com/forum/viewto...t=443&start=60
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Имената на професиналите са тукаhttp://www.rakiyata.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=2769
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))