Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 101 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 1002
    VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    То препичането е хубава техника, ама ако имаш (като мене) три материала? Преваряваш ли и по-малки количества примерно 30-40л ?
    При мен има кайсии, сливи и грозде.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Маслоуловителя е буркан с вода който се слага на лулата и през него е прекаран байпас който минава през буркана и в него се отделят доста боклуци - гадости. Виждал съм го на казана на колега. Иначе ракията когато я варя, разделям на три части - първак - средна част и патока. Отделям средната част, първака и патоката слагам в следващия казан с джибри и пак така. Накрая преварявам само средната част и спирам на 45 гр.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    То препичането е хубава техника, ама ако имаш (като мене) три материала? Преваряваш ли и по-малки количества примерно 30-40л ?
    При мен има кайсии, сливи и грозде.
    Да, разреждам с вода ракията която ще преварявам - до 30 градуса и преварявам. Преварявал съм и 12 л черешова ракия. Правих и от киви, но аромата беше отвратителен.

Иначе държа ракията 1 година в буре и после в стъкло и на тавана - денем да се нагрява, нощем да изстива. На 5 тата година я почвам и така постоянно си имам 5 годишна ракия.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Ей тука са профитата в областта:

http://www.rakiyata.com/forum/viewto...t=443&start=60
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Иначе държа ракията 1 година в буре и после в стъкло и на тавана -
    Внимавай че нали знаеш че понякога може да се превърне във вода като във вица

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Колега по колко ракия варите и по колко пиете, че пълните бурета по 100 литра и след 7 години ги пресипвате в стъклени бутилки? Моята ракия е правя „двоен препек“, т.е. първия път всичко изкарвам на „паток“ и после пак преварявам /„препичам“ както му викат по нашия край/с много вода. Каквото ми тръгне от лулата под 45 градуса го водя за паток и не го смесвам с другата ракия, градуса /около 55-53/ го догаждам с дестилирана вода, не ползвам разни уловители, но при „препека“ първия един литър задължително го изхвърлям. Със стотина литра изкарвам годината като имам и доста помощници де
    Цеко те надолу по Българията
    ракия като нашата не пият при нас е нормално 53 и нагоре градуси а на татак си я правят по 38-42 и си мислят че пият ракия.А за нас това си е чист паток.

Цитат Първоначално публикувано от icofly Виж публикацията
    Колега и аз от доста години си варя ракията сам/в собствен казан/,но за маслоуловител не знам!Нещо в серпентината ли?
    Ще го снимам и ще го покажа.

Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Колега по колко ракия варите и по колко пиете, че пълните бурета по 100 литра и след 7 години ги пресипвате в стъклени бутилки? Моята ракия е правя „двоен препек“, т.е. първия път всичко изкарвам на „паток“ и после пак преварявам /„препичам“ както му викат по нашия край/с много вода. Каквото ми тръгне от лулата под 45 градуса го водя за паток и не го смесвам с другата ракия, градуса /около 55-53/ го догаждам с дестилирана вода, не ползвам разни уловители, но при „препека“ първия един литър задължително го изхвърлям. Със стотина литра изкарвам годината като имам и доста помощници де
    Имам 4 бурета по 100л.и 6 по 50л.Варя около 200л /в цял свят е възприет 40% алкохол/ като я оставям около 43-45гр.След 1година я смесвам по вкус.Ето така изглежда на 7г.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Picture 003 (Копировать).jpg‎  

Цитат Първоначално публикувано от Ivan_vd Виж публикацията
    Цеко те надолу по Българията
    ракия като нашата не пият при нас е нормално 53 и нагоре градуси а на татак си я правят по 38-42 и си мислят че пият ракия.А за нас това си е чист паток.
    Не съм свидлив-който дойде ще го почерпя.От моя "паток" доста са падали.В пловдиският край варят силна ракия.Седнат на масата ,сипят по чаша и си налеят лимонада в ракията.Защо бе хора сипвате лимонада-силна ни е!Е що я пекохте толко силна.Въпрос без отговор.

Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Ей тука са профитата в областта:

http://www.rakiyata.com/forum/viewto...t=443&start=60
    Имената на професиналите са тукаhttp://www.rakiyata.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=2769

Страница 10 от 101 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •