Цитат Първоначално публикувано от rikolinik Виж публикацията
Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	20150116_152225.jpg
Прегледи:      561
Размер:	193.6 KB
ID:	3003При мен са целогодишно на найлон. За две годишния си стаж като пчелар не мога да определя дали така е добре или не. Знам само че на мен ми е по удобно. Зимата по-бързо мога да хвърля един поглед и да се ориентирам дали да подхранвам или не, лятото по лесно събирам прополиса като навия найлона на руло и в хладилника за час след което го вадя и го намачквам като по този начин прополиса се отлепя и изпада. Относно влагата за сега не съм имал проблеми но зимата не махам хранилките, те си остават и ако сложа питка само тогава местя хранилката настрани за да не ми пречи.
На снимката(16.01.2015г.) е едно от семействата ми МК на един корпус (първия ми - другите 9 са ДБ) със сложена питка преди Коледа нея сложих не защото имаше нужда а заради шубето че ако стане много студено да си имат храна отгоре но както се вижда не са я пипали и дори от снимката човек ще си помисли че кошера е празен, но не е при осветяване между рамките се виждат пчелите на около 6-7см. по-надолу и опират в крайните рамки.
На какво дъно ги зимуваш мрежесто или плътно и ако е мрежесто кога го затваряш ,колко го затваряш изцяло или частично