Цитат Първоначално публикувано от srg Виж публикацията
Да споделя и аз една "иновация"/както е модерно/.
За лепене използвам трансформатор 18V 100-тина W/ не знам от какво е, май от някакъв TV/. ...
Това ли ти е идеята? И как тази идея може да помогне на някого от форума?

Ползваш НЯКАКЪВ трансформатор с НЯКАКВА лампа, вързана в първичната намотка, и така лепиш НЯКАКВА тел с НЯКАКВО съпротивление и НЯКАКВА дължина и това НЯКАКСИ се е получило. Много полезна информация, няма що. Аз я интерпретирам така "Правете проби и грешки и все някога ще се получи точно за ВАШАТА си тел с ВАШАТА си дължина и сечение. Ако обаче смените дебелината на телта или нейната дължина или нейния материал, пробите и грешките започват отначало."

Искам да попитам какво правиш, когато лепиш късата страна, след това дългата страна и след това W обтелването. Нима имаш 3 лампи и на всяка една рамка ги развиваш и завиваш? И ако скороста на лепене не те устройва, купуваш ли нови три лампи, за да я увеличиш или намалиш. Като смениш телта, купуваш ли си още 3 лампи или по-точно купуваш ли още 10 лампи, за да разбереш кои 3 от тях ще ти свършат работа за бавно лепене и кои 3 за бързо? Също и при началните експерименти колко трансформатора закупи, за да откриеш подходящия?

Всичките тези проблеми са обсъждани в темата и ми е чудно, че сега започваме да ги преповтаряме.