Става с трансформатор от микровълнова печка.
Става с трансформатор от микровълнова печка.
Къде закачаш телта на трафа от микровълнова?
На изхода за магнитрона.Със или без кондензатора.
Ако имаш снимка или схема ще е хубаво да видим.
Аз използвам захранващ блок / ATX 230w / от стар компютър. Рамките ми са рутови, обтелването е вертикално с 5 тела - неръждавейка.
Към двата края на телта подавам 12в.. Телта се нагрява за нормално време - няма опасност да се прогори основата, нито пък е досадно бавно.
Преди използвах мека поцинкована тел, но не си спомням дали при нея не ползвах 5волта от същия захранващ блок. Неръждаемата тел е с по високо съпротивление.
Тези блокове могат да се вземат от стари морално остарели деск-топ компютри.
Ако някой иска да пробва нека пробва най- напред с 5волта и ако става бавно тогава на 12в.
Аз го правя с руски пирограф Узор.Махнах му накрайника за пирографиране и калайдисах жиците.Става супер,дори се регулира мощността.
Има 1000 по-лесни начини една основа да залепне на телта.
Закачате +(плюс) на адаптер за края на телта, а с минусовата щипка хващате едно парче графит(от молив или четка за мотор или...).
Като прeкарате графита по телта се получава дъга и температурата може да стигне 2000 °C или нещо такова. Справка: заводи за рециклиране на метали използват пръчки графит за нагреватели.
Мисля, че няма нужда да обяснявам как да си направите една дръжка с колелце или пръчка от графит и да го прекарвате по телта на основата.
Жичкаджиите да кажат колко трябва да е дебел кабела, колко да е голям графита и колко волта са нужни.
И това ще си го патентовам![]()
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Последното нетрябваше да го пишеш.Сега жичкаджиите ще се покрият.![]()
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))