Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 37

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    не че искам да се заяждам но и в двата пчеларски магазина са затворили едни пари за една и съща преса... без чакане, такси, мита... но ме заинтригува с кое едната преса е по -добра от другата че е с 900 лв. по-скъпа при положение че са едни и същи...

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    не че искам да се заяждам но и в двата пчеларски магазина са затворили едни пари за една и съща преса... без чакане, такси, мита... но ме заинтригува с кое едната преса е по -добра от другата че е с 900 лв. по-скъпа при положение че са едни и същи...
    Защо трябва да е по-добра за да е по-скъпа?!? Въпрос на ценова политика(баланс на приходи, разходи и търсена печалба), въпрос на това през колко ръце е минал даденият продукт преди да се озове на рафта в магазина или в електронният каталог...

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Вероятно си прав за себе си, но цялото твое разсъждение се базира на твоята убеденост, че личното ти време струва нула лева на час. Аз обаче разсъждавам така - моето лично време е най-ценния ресурс, с който разполагам. То безвъзвратно отлита и няма как да се закупи с пари. При това положение е редно това време да се използва колкото се може по-ефективно, за да получа по-голям резултат. Всеки един час, в който се занимавам с дреболии, е ПРОПИЛЯН ЧАС от малкото на брой часове, дадени ни в този живот от Господ. И ако пропилените часове станат много на брой, като цяло се получава цял един ПРОПИЛЯН ЖИВОТ.
    Тогава да те попитам-защо затвори пари в машина,щом 13 стотинки е нищо,а не ги купуваш от друг производител?Според мен единствения проблем,ако съфорумците си произвеждат основите сами и намерят вариант за нормалноструващи валове или преси,е че ще загубиш огромен брой клиентела и машината ти няма избиване следващата петилетка.А за пропиляването-на всичко може да се гледа така.Например от вчера досега си пропилял повече от час на компютъра,доказвайки ми разни неща.Аз съм ловджия и имам огромно пропиляно време по пусии...по ловджийки ако щеш,но това е хоби.А хобито не е пропиляно време-то е приятно занимание.Пчеларството и всичко свързано с него,също е хоби,така че не се брои.Също и удовлетворението от нещо,което си изработил сам,със собствените си ръце.Надявам се си ме разбрал.Между другото,искрено се надявам на китайския отговор на тези ръчни валове в скоро време.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от сашо 38 Виж публикацията
    Тогава да те попитам-защо затвори пари в машина,щом 13 стотинки е нищо,а не ги купуваш от друг производител?Според мен единствения проблем,ако съфорумците си произвеждат основите сами и намерят вариант за нормалноструващи валове или преси,е че ще загубиш огромен брой клиентела и машината ти няма избиване следващата петилетка.А за пропиляването-на всичко може да се гледа така.Например от вчера досега си пропилял повече от час на компютъра,доказвайки ми разни неща.Аз съм ловджия и имам огромно пропиляно време по пусии...по ловджийки ако щеш,но това е хоби.А хобито не е пропиляно време-то е приятно занимание.Пчеларството и всичко свързано с него,също е хоби,така че не се брои.Също и удовлетворението от нещо,което си изработил сам,със собствените си ръце.Надявам се си ме разбрал.Между другото,искрено се надявам на китайския отговор на тези ръчни валове в скоро време.
    Машината я купих да правя бизнес с нея. В момента в който си узаконя помещението по HACCP ще започна официално да продавам основи.

Колкото до времето, което пилееш с пчеларството и лова, трябваше от самото начало да кажеш, че това е ХОБИ. Да, за хоби е допустимо да се пилят пари и време, защото човек получава УДОВОЛСТВИЕ !!! Много пъти във форума обаче сме обсъждали, че хоби пчеларите ПИЛЕЯТ ВРЕМЕ и техните пчеларски технологии НЕ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ПРАВЕНЕ НА БИЗНЕС.

Но дори и тука има един тънък момент - хоби обикновенно се практикува 1-2 дена през седмицата, а през останалото време СЕ РАБОТИ ЗА ПАРИ. Ако ти обаче си позволяваш за хоби да губиш по 7 дена в седмицата - ей богу, не мога да те разбера.

Както и да е - изяснихме си позициите. Написаните от мене постинги не са загуба на време, защото ще бъдат прочетени и от много други пчелари. И аз се надявам, че поне за част от тях постингите са били полезни. Аз нямам лични бизнес интереси от това, че ви давам сметките за тези 13 стотинки. Просто искам да съм полезен, пък всеки който си има глава на раменете си, сам може да ги провери тези сметки и да види дали лъжа или казвам истината.

Потребител
    Регистриран
    11.04.2015
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Здравейте,
    и аз да кажа нещо,
    като всички пчелари и аз страдам от недостиг на финикийски знаци, за това започнах със силиконовите преси за ръчно леене,50 лева силикон за хранителни цели ,10 лева неутрален силикон за залепване на силиконовата матрица ,200 лева неръждаема ламарина за пресата ,труда не се брои естествено и...
    ,основен недостатък на пресата -основата не е с еднаква дебелина ,независимо от това ,че има охлаждане -силикона е мек и не ми хареса изработката на основите и си купих валове от Павел,сега се мъча да автоматизирам процеса ,на това съм се спрял https://www.youtube.com/watch?v=rY-unTBpJ0w или
    https://www.youtube.com/watch?v=wKakBkxvfns ,май ще пробвам първо 2-рото

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Profi Виж публикацията
    ...,50 лева силикон за хранителни цели...
    За пресата е добре да се ползва силикон за модели.Някъде във форума има данни за подходящите марки. Ако имаш търпение търси.След преструктурирането само с "куче следотърсач".
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    За пресата е добре да се ползва силикон за модели.Някъде във форума има данни за подходящите марки. Ако имаш търпение търси.След преструктурирането само с "куче следотърсач".
    След преструктурирането голямата част от темата ,просто я няма !

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Дезинфекцията на восъка може да се извърши в тенджера под налягане,за да развие 120 градуса....
    .... Отливката на предварителната заготовка може да стане след дезинфекцията в иноксова тавичка примерно,сгъната по зададен размер според машината,нивелирана разбира се.
    .... А когато ти потрябва основа и си я врътнеш на вала,изрязва се за секунди чрез дъсчица по размер и с дръжка-има клипчета в чичко гугъл......
    С тенджери, черпаци, тави и дъсчици няма как да си направиш основи. Ще ти трябва и машината с валяците. Нека да си представим, че труда ти е нула лева. Тогава за да ти е изгодно всичко това трябва да влагаш по не повече от 13 стотинки амортизация в една основа. От колко основи се нуждаеш - 500 или 1000? Ако са 1000, тогава 1000 * 0.13 = 130 лева. Тоест ти се нуждаеш от машина за 130 лева. Ами за толкова пари трябва сам да си я издялкаш от дърво и пак ще стане по-скъпа.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    С тенджери, черпаци, тави и дъсчици няма как да си направиш основи. Ще ти трябва и машината с валяците. Нека да си представим, че труда ти е нула лева. Тогава за да ти е изгодно всичко това трябва да влагаш по не повече от 13 стотинки амортизация в една основа. От колко основи се нуждаеш - 500 или 1000? Ако са 1000, тогава 1000 * 0.13 = 130 лева. Тоест ти се нуждаеш от машина за 130 лева. Ами за толкова пари трябва сам да си я издялкаш от дърво и пак ще стане по-скъпа.
    Сметката се променя обаче,тъй като аз ще я използвам многократно през годините.Значи,ако струва 500 лв,ще се избие след четири години.Ами ако я ползва и някой приятел?Сметката вече излиза.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Сметката се променя обаче,тъй като аз ще я използвам многократно през годините.Значи,ако струва 500 лв,ще се избие след четири години.Ами ако я ползва и някой приятел?Сметката вече излиза.
    Ами според мен по-добре да се съберете с четири твои приятеля по 500лв. и да си купите валяците и всичко останало за студено изтегляне на основи. Инвестицията ще ви се избие много по-бързо и всеки от вас ще губи само 1/10 от времето, което би използвал при употребата на ръчна преса. Ако желае, за това време може да дремне или пък да отиде за риба.....
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •