Цитат Първоначално публикувано от сашо 38 Виж публикацията
Дезинфекцията на восъка може да се извърши в тенджера под налягане,за да развие 120 градуса.Това еднократно след приключване на сезона.Крайния потребител може ли да е сигурен,че производителите са го свършили?Отливката на предварителната заготовка може да стане след дезинфекцията в иноксова тавичка примерно,сгъната по зададен размер според машината,нивелирана разбира се.Тези заготовки всеки може да си ги приготви през свободното си време,зимния сезон например.А когато ти потрябва основа и си я врътнеш на вала,изрязва се за секунди чрез дъсчица по размер и с дръжка-има клипчета в чичко гугъл.Лично за мен,подобно занимание е удоволствие,което обезсмисля сметките за печалба от това.И собствения чист дезинфекциран восък най-вече,добит в подходящия момент.Защото ти например,ако ми ги правиш на ишлеме,ако дойда от София и се върна,къде ще ми излезе сметката,особено при твоите сметки за транспорт, хотел, храна, фирмени счетоводства и амортизации на автомобила?Между другото,ако във форума има колега с познания в леярството,ще бъде добре да изкаже мнение-колко би струвало отливане на алуминиевите валове,което е трудното.
Вероятно си прав за себе си, но цялото твое разсъждение се базира на твоята убеденост, че личното ти време струва нула лева на час. Аз обаче разсъждавам така - моето лично време е най-ценния ресурс, с който разполагам. То безвъзвратно отлита и няма как да се закупи с пари. При това положение е редно това време да се използва колкото се може по-ефективно, за да получа по-голям резултат. Всеки един час, в който се занимавам с дреболии, е ПРОПИЛЯН ЧАС от малкото на брой часове, дадени ни в този живот от Господ. И ако пропилените часове станат много на брой, като цяло се получава цял един ПРОПИЛЯН ЖИВОТ.