Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 234

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    При мене още преди 6 дни(в събота) се облетяха и то масово.

А, само преди няколко месеца се кахъреше, че рапица може и да нямаш наблизо - а то к'во стана, може би е повече и от миналата година, че и по-наблизо...
    За рапицата си напълно прав точно така се получиха нещата с рапицата да му мисля напролет ,че тая година като за сефте не останах очарован .Днеска си отивам на село мъгла в в Русе , викам си и днеска няма да е но като излязох от Николово и слънце, към 13ч започнаха облитането температурата 8гр и малко ветрец но си свършиха работата .За утре го дават още по топло
    Милен Михов

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    За рапицата си напълно прав точно така се получиха нещата с рапицата да му мисля напролет ,че тая година като за сефте не останах очарован .Днеска си отивам на село мъгла в в Русе , викам си и днеска няма да е но като излязох от Николово и слънце, към 13ч започнаха облитането температурата 8гр и малко ветрец но си свършиха работата .За утре го дават още по топло
    От шест дни е такова времето(с изключение на оня ден, дето валя), качиш ли баира при разклона за Дунарит - все едно си в друг климатичен пояс, даже в събота беше достигнало 13-14 градуса, тъй че може би още тогава са се облетяли.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    kapanec, при това топло време и с тия питки да не ги стимулираш да почнат с пилото прекалено рано?
    Аз не мисля да ги подхранвам преди средата на февруари.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Както писах по-долу,смятам,че семействата трябва да се наблюдават по-изкъсо,поради анормалното време и анормалното им поведение.Твърде е възможно да застудее и при положение,че гледат пило,тогава медната шапка е жизненоважна.Ако нямаш запечатани пити с мед,тогава и питките биха били решение.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
    Както писах по-долу,смятам,че семействата трябва да се наблюдават по-изкъсо,поради анормалното време и анормалното им поведение.Твърде е възможно да застудее и при положение,че гледат пило,тогава медната шапка е жизненоважна.Ако нямаш запечатани пити с мед,тогава и питките биха били решение.
    Не не трябва, който си е свършил работата есента. Оставете ги на мира тия пчели и си пийте винцето спокойно.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Колега ,не бъди толкова категоричен.Всяко правило си има изключение.Аз си мисля ,че съм си свършил работата ,обаче дали е така?Пийвам си ,ама ги мисля винаги.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Имайки в предвид не обичайното време през последните 12 месеца ме навежда на мисълта ,че не трябва да робуваме на всичко старо и изпитано през годините .Това ,че са подготвени и добре запасени със мед не означава ,че всичко ни е в кърпа вързано всички сте виждали или чували за пълен кошер с храна а той не е изпролетил . Няма как да предвидим на 100% какво ,ще бъде врмето през следващите 50-60 дена но винаги ,ще има изненадани и не подготвени за ситуацията която ни е поднесло времето.Всичко се променя и пчеларските практики също са в прогрес кое решение ,ще се окаже верния подход едвали ,ще разберем защо тия които са сгрешили няма да имат смелостта да си признаят за да не им падне авторитета
    Милен Михов

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Абе и аз ги мисля,но не съм ги виждал от 2,5 месеца макар,че не ми е проблем да ги посещавам ежедневно.Но след Иванов ден ще им се извиня с по една голяма питка домашно производство.А иначе имам вино поне до май.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Какво пречи да погледнеш какво правят пчелите и после пак спокойно да си пиеш винцето. Моето вино е на пчелина, гледам пчелите точа вино прибирам се и сядам на масата
    Иначе трябвам да почвам от сутринта с виното като промишлена пияница

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Единствено ,че не съм при тях.Е нямам вино ,но утре като отида ще взема някоя бира.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •