Цитат Първоначално публикувано от krasimir00 Виж публикацията
Макар да членувам в областната организация на Михайлов в Шумен не го познавам лично,и добивам някакви впечатления за него предимно от написаното тук.Каква му е изгодата да стои на този пост пожизнено .За пари,за слава ? Въпросът ми е към господин Бонев,понеже той явно е по наясно с нещата.Въобще има ли желаещи към поста на Михайлов,понеже ако съдя по създаването на конфедерацията колко желаещи имаше за председателското място,ако и там нещата са същите нищо чудно човека да си остане там и пожизнено.
За Даниела Челебиева също има негативни мнения,заради това,че подкрепя Михайлов.Ще кажа , че тази жена е направила страшно много за популяризирането на меда и пчелните продукти,и за сдружаването на пчеларите в областа.Ако не беше тя на областно ниво ,щяхме да сме една от онези организации без никаква дейност.В момента пчеларите се събираме на две места в града всяка седмица,гледаме филми на пчеларска тематика,изнасят се лекции,обменяме опит.Организират се фестивали на меда , посещения по детски градини,черпене на децата и въздрастните с мед.Всичко това жената го организира сама,понеже на никой от местните пчелари не му се занимава и не иска да си губи времето с подобни дейности.Имаше един момент в който Даниела искаше да се откаже от председателското място поради проблеми в семейството и,нямаше нито един желаещ да заеме мястото и,понеже когато стане въпрос за някаква отговорност или нещо да се свърши всеки се дърпа.Още повече,че за голяма част от мероприятията жената е давала от собствените си пари и мед,както е плащала от джоба си и пътните до София,за събрания,които би трябвало организацията да и поеме,но няма достатъчно пари.Така,че никой не изяви желание за нейния пост.Ако си мислите че тя има някаква лична изгода от всичко това , се лъжете.Познавам и нея и съпругът и и хората живеят съвсем скромно.
Та понеже не познавам Михайлов,затова попитах дали е имало желаещи за неговият пост,защото за да бъдеш председател на пчеларска организация сигурно съвсем не е толкова розово и лесно и надали пращи от кандидати.Няма идеални хора,както и идеални лидери.Правят се грешки.
Ще започна от зад на пред. С Даниела Челебиева сме имали много спорове, но винаги съм я уважавал като човек. Много пъти съм и оказвал макар и само логистична подкрепа в нейните начинания, споделял съм как ние в нашето дружество правим нещата и към какво да насочи вниманието си за да постигне успех за местните или регионалните проблеми. Споровете ми с нея са били от водената политика на СБП и ли по-скоро от липсата на такава и за това, че за да угоди на Михайлов върши нередни неща.
Михайлов е човек с липса на потенциал да бъде лидер. Навремето, когато учредихме СБП, смея да твърдя, че съюзът е наша рожба, въпреки че не одобрявах избирането му за лидер, правих всичко възможно да помагам. И аз и Цонев и Симо Тодоров и още много други полагахме къртовски труд за да направим от тази организация тъй желаната обединена такава.Дори логото на организацията, колкото и да не е съвършено бе мое дело, че Михайлов започна да говори за едни 6-цифрени суми за направата му. Тогава седнах и разработих десетина варианта и УС избра настоящия. Обикаляхме по дружествата и използвайки личните си взаимотношения и авторитет, агитирахме колегите да се включат. СЪюза започна да набъбва от към членска маса, но трябваше да има и резултати. Гадното бе, когато колегите установиха, че целият труд, който полагахме отиваше в едно чекмедже в офиса на Михайлов. После Михаилов започна да се държи именно като вожд. Не се съобразяваше с решенията на УС, започна еднолично да взима решения, да проваля дълго уговаряни срещи с представители на управляващите тогава. Още тогава станах неудобен, защото задавах много въпроси за не свършената работа и защо нашият труд не е достигнал до местоназначението си въпреки че има решение на УС. Отговорите бяха все едни и същи -това решение не е целесъобразно. Голяма мъка беше да се работи и в Управителния съвет. Общо взето там бяхме трима срещу останалите(които между другото сега са в УС на новото обединение) Къртовски труд беше и от моя страна и от страна На Цонев и от Симо Тодоров да ги убедим, че трябва да се прави нещо да се преборваме за правата на пчеларите и т.н. Ако сте обърнали внимание, след като ние напуснахме , на сайта няма вече почти нищо.А последните две години абсолютно нищо.
Най много ме вбеси пълната му безучастност при обсъждането на закона за растителна защита, тогава неговият заместник ни потърси за да сътворим някакви предложения, за да се опазим от пръскането В групата бяхме заедно с Цонев и Кожухаров. Михайлов отказа дори да се подпише под предложенията, та камо ли да ги внесе от името на съюза. Същото се повтори и със закона за пчеларството. Там освен че нямаше нито едно предложение, той беше и в основата на това да се протакат нещата цяла една година само и само да угоди на някого, който добре си свърши работата. Прокара си промените, които го интересуваха и даже повече не прояви интерес към начинанията на Михайлов.