Макар да членувам в областната организация на Михайлов в Шумен не го познавам лично,и добивам някакви впечатления за него предимно от написаното тук.Каква му е изгодата да стои на този пост пожизнено .За пари,за слава ? Въпросът ми е към господин Бонев,понеже той явно е по наясно с нещата.Въобще има ли желаещи към поста на Михайлов,понеже ако съдя по създаването на конфедерацията колко желаещи имаше за председателското място,ако и там нещата са същите нищо чудно човека да си остане там и пожизнено.
За Даниела Челебиева също има негативни мнения,заради това,че подкрепя Михайлов.Ще кажа , че тази жена е направила страшно много за популяризирането на меда и пчелните продукти,и за сдружаването на пчеларите в областа.Ако не беше тя на областно ниво ,щяхме да сме една от онези организации без никаква дейност.В момента пчеларите се събираме на две места в града всяка седмица,гледаме филми на пчеларска тематика,изнасят се лекции,обменяме опит.Организират се фестивали на меда , посещения по детски градини,черпене на децата и въздрастните с мед.Всичко това жената го организира сама,понеже на никой от местните пчелари не му се занимава и не иска да си губи времето с подобни дейности.Имаше един момент в който Даниела искаше да се откаже от председателското място поради проблеми в семейството и,нямаше нито един желаещ да заеме мястото и,понеже когато стане въпрос за някаква отговорност или нещо да се свърши всеки се дърпа.Още повече,че за голяма част от мероприятията жената е давала от собствените си пари и мед,както е плащала от джоба си и пътните до София,за събрания,които би трябвало организацията да и поеме,но няма достатъчно пари.Така,че никой не изяви желание за нейния пост.Ако си мислите че тя има някаква лична изгода от всичко това , се лъжете.Познавам и нея и съпругът и и хората живеят съвсем скромно.
Та понеже не познавам Михайлов,затова попитах дали е имало желаещи за неговият пост,защото за да бъдеш председател на пчеларска организация сигурно съвсем не е толкова розово и лесно и надали пращи от кандидати.Няма идеални хора,както и идеални лидери.Правят се грешки.
Аз мисля,че господин Матеев е изключително интелигентен човек,но вероятно и той допуска грешки.Лично на мен не ми хареса не много ясната му позиция относно изнасянето на кошерите от населените места(ако въобще това стои на дневен ред).Още повече за позицията на Г-н Цонев,от постовете на когото си извадих извода,че мисли повече за благото на обществото отколкото за пчеларите,и едва ли не е готов той сам да даде предложение,че редуцирането на броя кошери в населените места е нещо необходимо.От моя гледна точка това са големи грешки и мекушавост,която не бива да се допуска,понеже това е болна тема за повечето пчелари и резултатите от подобна неясна позиция може да бъде само негативна.Вярвам,че всеки един пчелар чийто кошери са в населено място би искал това да си остане така,и това да се отстоява докрай.Ако пчеларските организации нямат единно мнение за това, или за други важни въпроси много ясно,че накрая министерството няма да ни има за пет пари,и само ще страдаме от това.
Създаването на конфедерацията за едни е някаква нова надежда (всеки е прав за себе си),но според мен ,създаването на всяка нова организация води само до по голямо разединяване и отслабване на пчеларите.Не искам някой да си мисли,че имам против промяната,точно обратното,но тази промяна трябваше да започне от една обща организация,като не ви харесват старите вождове ами издигнете нови,но в една национална организация.То е ясно,че винаги ще има такива като Ганчо дето няма да членуват в обща национална пчеларска организация(то е ясно защо).Дано все пак някога да има някакво обединение и някакви компромиси,защото без тях няма как да се случат нещата.Вероятно мога да виждам нещата грешно,не претендирам,че съм прав,може и да съм наивен.Просто реших да споделя моето виждане.