Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Начини много. Редно е да се следи да не се нагрява над 45-50 грауса, което сложната част.
    Най добрия вариант във вана за разтапяне на мед.
    Голям казан + нагревател 500 до 1000 вата термостат за десетина лева.
    Близко до радиатор или върху него само, че регулатора намален.
    Върху акумулираща печка.
    В кашон с изолация и увити в електрическо одеало. Става много бавно (10 дни мин) и има опасност от пожар.
    В изгорял хладилник с някакво отопление и термостат.
    Продават се и едни потапящи се нагреватели в тенекията.
    С кабел за подово увит около тенекетата.
    Предполагам има и още варианти, но това са ала бала работи и ако е за 10 тенекета става, но ако ще ти се налага редовно .......
    До радиатора не става, вече 10 дена съм барикадирал камината и радиаторите с тенекии и не са мръднали. Сега увих една с електрическо одеяло да видя какво ще стане, ако не ще купувам един терморегулатор и ще ги сложа в детско корито, само че водата ще е до половината на тенекиите дали ще стане? Че на 23ти трябва да са готови.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    До радиатора не става, вече 10 дена съм барикадирал камината и радиаторите с тенекии и не са мръднали. Сега увих една с електрическо одеяло да видя какво ще стане, ако не ще купувам един терморегулатор и ще ги сложа в детско корито, само че водата ще е до половината на тенекиите дали ще стане? Че на 23ти трябва да са готови.
    Предлагам друг вариант:
    ОSB кутия с минерална вата вътре по стените и дъното. Капак с панти и вата отвътре.
    Аквариум по-голям(широк и висок) с 2-3 см от тенекията(5-10мм по-голям от нагревателя). Колкото по-малко вода има вътре, толкова по-добре.
    Нагревател за аквариум.
    Всичко под 100лв и 30 мин работа.

Не, че ако сложиш 10см стиропор няма да стане
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 17.12.2014 в 18:47.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Копирано от фейсаVanco Nikolov

27 мин.

Едно прасанје до моите колеги пчелари од Бугарија.Зосто кај Вас цената на медот е пониска од од сите на Балканот.Изгледа Виекако да не знаете колку вреди медот и колкав е васиот труд додека го соберете.Ако не сси ја цените Васата работа ценете ја работата на пчелите.Кај нас во Македонија 1кг мед моментално е 8.3 лева на големо во Србија несто поскапо во Грција многу поскап и да не набојувам секаде.Знам дека ке добијам негативни коментари од васа страна кој сум јас да Ви казувам колку да го продавате Вие Васиот мед.Зосто ве прасувам затоа сто насите трговци и насите фирми кои пакуват мед стално ни казуват дека кај Вас е поевтин.Сто знач
    и со васата ниска цена ја русите цената на сите нас,а Вие подобро знаете колку е цената во Европа.Ако со несто сум ве навредил колеги пчелари Ве молам да ми опростите. Ви благодарам.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Е да ,АМА те нашите изкупвачи работят за стототинки, аба неправо за слава. Услуга ни правят като ни го взимат.
    Няма да продължи дълго тази работа. Вече се появиха изкупвачи от Турция от Гърция от доста време шетат няколко човека. Лошото е че и те са дошли заради ниската цена а не поради друга причина. Появи се филиал на голяма Полска компания ако не се лъжа и на акацията им звъних и въпреки че имаха прекрасен поглед върху добивите на целите балкани и че и половин Европа предложиха най-ниските цени. Излиза, че всички ни имат за балъци и ние сме си такива.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Рости ,дано да се сбъднат предвижданията.Само конкуренция може да задържи и вдигне цената.За гърците чух такава невероятна цена ,че направо да не я споменавам.Към 6,50лв.За поляците :аз взех повече от тях ,от колкото ми предложиха нашите.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Нямам за продаване мед и не съм звънял по фирмите, но в САЩ вдигнала цените и на едро и на дребно. http://www.honey.com/honey-industry/...nth-wholesale/ Би трябвало и нашите търговци да вдигнат цената. Може би се ослушват и чак към юни ще качат цената към 6.00 лв.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    Нямам за продаване мед и не съм звънял по фирмите, но в САЩ вдигнала цените и на едро и на дребно. http://www.honey.com/honey-industry/...nth-wholesale/ Би трябвало и нашите търговци да вдигнат цената. Може би се ослушват и чак към юни ще качат цената към 6.00 лв.
    ами ще се ослушваме и ние той(меда) нито хляб нито вода иска така ,че..

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Ехее ,може и на нашата улица да изгрее слънце.Мед =6лв. ,восък =17лв.Пу , пу да не мине котка път!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    С електрическо одеяло става
    За 24 часа е разтопена перфектно.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Мой познат така топи меда - в нещо като квадратна кутия /метална/ побираща 4 тенекии / отстрани остава по около един пръст разстояние, пълни я с вода и на възможно най бавния огън на газова горелка за ден - два ги разтапя тези 4 тенекии / на височина кутията е малко по ниска от височината на тенекиите/.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •