Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 104 от 496 ПърваПърва ... 45494102103104105106114154204 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,031 до 1,040 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    аз съм правил такива експерименти с двумайчини кошери, но резултата неше друг. Много пило и роево състояние. 6 корпуса пило. Много отводки (12) ден преди старта на пашата, и два корпуса мед.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Абе от където и да я гледаш най-добре си е на 2 кошера 1 помощно семейство.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Някои технологии са за пчелар плюс помощник.Аз работя сам и ми беше тежко.А и да си призная не изкарах експеримента до край.На едно от семействата се наложи да правя разместване и като ме нажилиха здраво ,новата технология приключи.

Наблюдател
    Регистриран
    16.02.2014
    Четох , четох и не разбрах от всичко написано до сега, защо изискванията към нашия мед са завишени спрямо стандартите на ЕС ?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Защото при преработката на меда от медопреработвателните предприятия допълнително се влошават някои параметри. Например ХМФ се увеличава, защото меда се загрява, за да се разтопи и да бъде изваден от тенекиите, а после и от качетата при западняка. Също така медопреработвателните предприятия искат да имат известен запас в параметрите, за да могат да си позволят лукса да смесят по-некачествен с по-качествен мед, и в резултат на това да се получи смес, която е с параметри по ръба на стандартите, но в норма.

Няма как - това е едно необходимо зло. Ако един преработвател се издъни с някоя партида мед и западняците му я върнат заради някой параметър, на него му остава един единствен шанс да си избие загубите, и това е тази партида малко по малко да я смесва с качествен мед, и така да успее да я пробута на запад. Да това е кофти номер, но нека не забравяме, че за такива върнати TIR-ове виновни са не преработвателите, а наши колеги - ПЧЕЛАРИ ТАРИКАТИ, които имат наглостта да правят разни алхимии с меда. И естествено заради тях страдаме всички.

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.01.2011
    Идея 3
    Не ти ли се струва, че летящите пчели не усещайки майката ще станат търтовки?

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Следя новините от Аржентина за новата реколта от мед. Качил съм таблица за изнесените количества пчелен мед до октомври в тонове по държави вносителки. Коментарите са, че количествата са 30-40% надолу в сравнение от октомври 2013 г. без да се коментират причините. Жалко че не са дали цените.
    Прикачени файлове Прикачени файлове

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    При тях сега е късна пролет, нали? Тоест сезона им предстои.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Начини много. Редно е да се следи да не се нагрява над 45-50 грауса, което сложната част.
    Най добрия вариант във вана за разтапяне на мед.
    Голям казан + нагревател 500 до 1000 вата термостат за десетина лева.
    Близко до радиатор или върху него само, че регулатора намален.
    Върху акумулираща печка.
    В кашон с изолация и увити в електрическо одеало. Става много бавно (10 дни мин) и има опасност от пожар.
    В изгорял хладилник с някакво отопление и термостат.
    Продават се и едни потапящи се нагреватели в тенекията.
    С кабел за подово увит около тенекетата.
    Предполагам има и още варианти, но това са ала бала работи и ако е за 10 тенекета става, но ако ще ти се налага редовно .......
    До радиатора не става, вече 10 дена съм барикадирал камината и радиаторите с тенекии и не са мръднали. Сега увих една с електрическо одеяло да видя какво ще стане, ако не ще купувам един терморегулатор и ще ги сложа в детско корито, само че водата ще е до половината на тенекиите дали ще стане? Че на 23ти трябва да са готови.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    До радиатора не става, вече 10 дена съм барикадирал камината и радиаторите с тенекии и не са мръднали. Сега увих една с електрическо одеяло да видя какво ще стане, ако не ще купувам един терморегулатор и ще ги сложа в детско корито, само че водата ще е до половината на тенекиите дали ще стане? Че на 23ти трябва да са готови.
    Предлагам друг вариант:
    ОSB кутия с минерална вата вътре по стените и дъното. Капак с панти и вата отвътре.
    Аквариум по-голям(широк и висок) с 2-3 см от тенекията(5-10мм по-голям от нагревателя). Колкото по-малко вода има вътре, толкова по-добре.
    Нагревател за аквариум.
    Всичко под 100лв и 30 мин работа.

Не, че ако сложиш 10см стиропор няма да стане
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 17.12.2014 в 18:47.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Страница 104 от 496 ПърваПърва ... 45494102103104105106114154204 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 35 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 35 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •