Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 4 123 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Начини много. Редно е да се следи да не се нагрява над 45-50 грауса, което сложната част.
    Най добрия вариант във вана за разтапяне на мед.
    Голям казан + нагревател 500 до 1000 вата термостат за десетина лева.
    Близко до радиатор или върху него само, че регулатора намален.
    Върху акумулираща печка.
    В кашон с изолация и увити в електрическо одеало. Става много бавно (10 дни мин) и има опасност от пожар.
    В изгорял хладилник с някакво отопление и термостат.
    Продават се и едни потапящи се нагреватели в тенекията.
    С кабел за подово увит около тенекетата.
    Предполагам има и още варианти, но това са ала бала работи и ако е за 10 тенекета става, но ако ще ти се налага редовно .......

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Според мене добре ти го плащат прекупвачите (предполагам че е без проби и договори), не знам колко ти го плаща човека от София , но за това количество 30-40 ст. нагоре, надолу не са кой знае колко ....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Не знам дали е с проби и договор защото след като чуя цената разговора приключва. Иначе нямам против да взимат проби аз не съм блъскал и инвертиран сироп и лекарства за това не ми се дава без пари. А не става въпрос за тия 50-100 лв. аз така или иначе съм на голям минус, но въпроса е принципен. Ако и другите пчелари си уважаваха труда нямаше да сме на това положение.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Правилно. БРАВО!

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Не знам дали е с проби и договор ....
    Колега се хвали как си е продал меда без проби и без договор на "добра" цена, на въпроса ми дали си е давал по някакъв повод ЕГН-то на купувача ми отговаря: "Дадох го само за транспортирането, да не се окаже че е краден"

Наблюдател
    Регистриран
    03.10.2014
    Пчеларски район
    Суворово
    Честито на колегата.Сега "добрата" цена ще стане "лоша" .

Наблюдател
    Регистриран
    02.03.2011
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Колега се хвали как си е продал меда без проби и без договор на "добра" цена, на въпроса ми дали си е давал по някакъв повод ЕГН-то на купувача ми отговаря: "Дадох го само за транспортирането, да не се окаже че е краден"
    И какво от това че си е дал ЕГН-то? Ако спазваме закона, би трябвало да си пишем егн-тата на табелата на пчелина. Т.е. всеки който дойде до пчелина може да ми види ЕГН-то...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от t.slavov Виж публикацията
    И какво от това че си е дал ЕГН-то? Ако спазваме закона, би трябвало да си пишем егн-тата на табелата на пчелина. Т.е. всеки който дойде до пчелина може да ми види ЕГН-то...
    И аз това се чудя? В България ЕГН-то може да се намери много лесно, от работодателя от оператора и от къде ли не.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    И аз това се чудя? В България ЕГН-то може да се намери много лесно, от работодателя от оператора и от къде ли не.
    Явно не разбрахте какво е искал да каже Цеко,че познатият му си е дал меда на ,,добра,, цена без договор и тн. платен му е меда да кажем на 5лв прекупвача ще си му пусне фактура ще си го обяви в даначното с ЕГН-то и после изведнаж нашият човек ще има да плаща данак.Та каде му е фаидата от по ,,високата,,цена без договори и др. бумащини.А и нещо друго тъи като човека сигурно няма и да знае че парите които е взел са обявени в НАП няма и да пусне декларация и саответно ще има и акт за не деклариране и укриване на доходи,които хич не е малък.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Ако те привикат в НАП(малко вероятно) обясняваш, че фактурата е ФАЛШИВА и гори КУПУВАЧА. Ще се влачите по дела най-вероятно, но като свидетел.
    Всяка фактура трябва да е придружена с платежен документ, иначе има стойност на тоалетна хартия. Когато парите са преведени по банков път, то отново срещу фактурата има доказателство, че парите са ПЛАТЕНИ.
    Когато има фактура,парите са платени Е НУЖНО ПРОДАВАЧА ДА ИМА СТОКОВА РАЗПИСКА! Иначе документално и за пред съда ВИЕ сте в нарушение.
    Ако нямате подписана стокова разписка(или аналог), то значи, че стоката не е получена от купувача и той може да си иска парите обратно, да заведе дело и т.н
    Винаги когато продавате стока ТРЯБВА ДА ИМАТЕ СТОКОВА РАЗПИСКА за ваше добро, а на купувача не му пука.
    Че по-просто документите са стокова,фактура,касов бон(документ за взети пари).
    На такива документи НЕ СЕ ПИШЕ НА ЗАДНАТА СТРАНА! НЕ СИ ПИШЕТЕ ИМЕНАТА И КАКВОТО И ДА БИЛО НА БЯЛАТА СТРАНА!
    Фактурата не се допозира в НАП, а се представя само при проверка(да не ви се случва) и трябва да се пази колкото можете повече време.
    НАП ги интересуват документи и когато има съмнение се прави проверка(данъчна ревизия), а ако цъфнете в документите на някоя фирма може да започнат проверка на цялата верига от продавача на захар,кошери,лекарства до купувача на мед в Германия.

За транспорт е нужна само стокова разписка и не само, че няма проблем да дадете такава, а и си здравословно! Тя казва само, че физически е предадена стоката и не поражда задължение(данък) към НАП. Ако продавача няма документ, че е платил стоката, а вие имате стокова разписка МОЖЕТЕ ДА ГО СЪДИТЕ, че не ви е дал парите.(дори и да го е направил ) ХОРАТА РАБОТЯТ С ДОКУМЕНТИ, а не с думата на "бай Гошо".
    В съда са важни документите и НАП какво си твърди не е важно. Точно това е причината да се назначава съдебно-счетоводна експертиза. Мнението на НАП е толкова важно, колкото на бай Гошо, като няма доказателства.
    Колко колеги някога са виждали стокова разписка?!? Е ЕГН-то не е чак толкова голям проблем!
    Отивате при един счетоводител и го питате какво и как, а дори и пари няма да иска. Поне на мен никога не са ми искали дори и ако не съм им клиент.

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Страница 1 от 4 123 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •