В помощно семейство с до 4000 пчели не градят търтееви килийки. Инстинкта е за растеж и уголемяване а не за размножаване.
Винаги може по-добре.
не че искам да се заяждам но и в двата пчеларски магазина са затворили едни пари за една и съща преса... без чакане, такси, мита... но ме заинтригува с кое едната преса е по -добра от другата че е с 900 лв. по-скъпа при положение че са едни и същи...
Тогава да те попитам-защо затвори пари в машина,щом 13 стотинки е нищо,а не ги купуваш от друг производител?Според мен единствения проблем,ако съфорумците си произвеждат основите сами и намерят вариант за нормалноструващи валове или преси,е че ще загубиш огромен брой клиентела и машината ти няма избиване следващата петилетка.А за пропиляването-на всичко може да се гледа така.Например от вчера досега си пропилял повече от час на компютъра,доказвайки ми разни неща.Аз съм ловджия и имам огромно пропиляно време по пусии...по ловджийки ако щеш,но това е хоби.А хобито не е пропиляно време-то е приятно занимание.Пчеларството и всичко свързано с него,също е хоби,така че не се брои.Също и удовлетворението от нещо,което си изработил сам,със собствените си ръце.Надявам се си ме разбрал.Между другото,искрено се надявам на китайския отговор на тези ръчни валове в скоро време.
С тенджери, черпаци, тави и дъсчици няма как да си направиш основи. Ще ти трябва и машината с валяците. Нека да си представим, че труда ти е нула лева. Тогава за да ти е изгодно всичко това трябва да влагаш по не повече от 13 стотинки амортизация в една основа. От колко основи се нуждаеш - 500 или 1000? Ако са 1000, тогава 1000 * 0.13 = 130 лева. Тоест ти се нуждаеш от машина за 130 лева. Ами за толкова пари трябва сам да си я издялкаш от дърво и пак ще стане по-скъпа.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))