Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1063

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Gavazov Виж публикацията
    Ник с пулверизатор ли накапва или със спринцовка и сиропа ти 1 към 1 ли беше ?
    Спринцовка с игла, сиропа 1:1 направен с вода с розовия етикет и по 5мл. на междурамие.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Спринцовка с игла, сиропа 1:1 направен с вода с розовия етикет и по 5мл. на междурамие.
    розовия етикет минерална вода ли е

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    За да затвърдим - преваряването неутрализира варовика,тоест омекотява водата за да няма какво да неутрализира Оксаловата киселина.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Автор
    Регистриран
    05.09.2012
    Пчеларски район
    Ловеч
    Купувал съм дестилирана вода, преварявал съм чешмяна, а тази есен използвах водата, която се окапва от климатика. Според мен, това си е чист дестилат, като единственно за зезинфекция я преварих.

Потребител
    Регистриран
    06.02.2011
    Имам една молба към вас,някой от колегите които за запознати с третирането могат ли да систематизират информацията кога,при каква външна температура,с каква концентрация и по какъв начин се третира за да можем ние начинаещите в този вид третиране да не се лутаме и чудим кога и как стават нещата.Аз лично изчетох цялата тема и то не веднъж и съвсем се обърках.Ще съм благодарен на всеки които реши да направи това.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Aз описах подробно как третирах, само температурата мисля че не съм написал. Значи започнах сутринта температурата беше около 6-7 градуса, но поледните кошери започнаха да излитат пчели защото стана малко по топло и трябва да се действа бързо.

Потребител
    Регистриран
    06.02.2011
    Доколкото разбирам значи сега става да се третира чрез накапване на междорамията и не пречи че пчелите са на кълбо.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Мисля че на разбираш.
    Когато пчелите вече окончателно са оформили кълбо се стремим да не ги тормозим. Третирането трябваше да е началото на ноември.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •