За да затвърдим - преваряването неутрализира варовика,тоест омекотява водата за да няма какво да неутрализира Оксаловата киселина.
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
Купувал съм дестилирана вода, преварявал съм чешмяна, а тази есен използвах водата, която се окапва от климатика. Според мен, това си е чист дестилат, като единственно за зезинфекция я преварих.
Имам една молба към вас,някой от колегите които за запознати с третирането могат ли да систематизират информацията кога,при каква външна температура,с каква концентрация и по какъв начин се третира за да можем ние начинаещите в този вид третиране да не се лутаме и чудим кога и как стават нещата.Аз лично изчетох цялата тема и то не веднъж и съвсем се обърках.Ще съм благодарен на всеки които реши да направи това.
Aз описах подробно как третирах, само температурата мисля че не съм написал. Значи започнах сутринта температурата беше около 6-7 градуса, но поледните кошери започнаха да излитат пчели защото стана малко по топло и трябва да се действа бързо.
Доколкото разбирам значи сега става да се третира чрез накапване на междорамията и не пречи че пчелите са на кълбо.
Мисля че на разбираш.
Когато пчелите вече окончателно са оформили кълбо се стремим да не ги тормозим. Третирането трябваше да е началото на ноември.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))