Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 21 от 107 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 201 до 210 от общо 1063
    Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    В неделя ще третирам за първи път с ОК. При част от семействата ще използвам рецептата на scutellator-а, а друга по рецептата на Gordian за мъглообразувателя. Все пак с него се работи значително по-бързо, пък и при опушването се третират всички пчели. И двата случая на няколко от кошерите ще сложа контролен лист, за да видя резултата.
    П.С. Gordian дава рецепта за третиране с мъглообразувателя и с тимол, като 70 гр от него се разтварят в 1000 гр парафиново масло на водна баня до пълното му разтваряне. Като дозировка е посочил между 5 и 7 впръскания през 7 дни.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Ще е много добре ,ако споделиш после.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Наистина има проблем с пчелояди и лястовички,но обикновено по това време имам и отводки пък и майките от осиротените семейства продължават да работят.Както казах по горе интерпретации много.
    Лястовиците не ядат пчели

Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    В неделя ще третирам за първи път с ОК. При част от семействата ще използвам рецептата на scutellator-а, а друга по рецептата на Gordian за мъглообразувателя. Все пак с него се работи значително по-бързо, пък и при опушването се третират всички пчели. И двата случая на няколко от кошерите ще сложа контролен лист, за да видя резултата.
    П.С. Gordian дава рецепта за третиране с мъглообразувателя и с тимол, като 70 гр от него се разтварят в 1000 гр парафиново масло на водна баня до пълното му разтваряне. Като дозировка е посочил между 5 и 7 впръскания през 7 дни.

Направи си и още един експеримент (опит). Накапете необходимото количество ОК по рецептата, която сте си избрали, само едно междурамие с пчели и ще имате същият резултат, както при семейство при което са накапани всичките междурамия.

Коректни резултати може да имаш само при мрежесто дъно и то след около седмица.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Лястовиците ,като не ядат пчели дали ядат търтеи и майки?

Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Направи 5-7 впръсквания през 7 дни с въпросната рецепта с тимол и парафин и си направи след това ревизия на майките.Моят фогър е на Анел и рецептата е с по 1 напушване през 7 дни и въпреки всичко тази година не ми хареса това което видях в кошера като ниво на опаразитяване и на 01.11.2014г. направих накапване с ОК. като рецептата която ползвах бе 600мл.вода 600гр.захар и 35гр.ОК. с по 5 мл. на междурамие, ще видя какъв ще е резултата на пролет.
    С това напушване с фогъра си мисля , че няма да се получи понеже ми се струва , че температурата няма да е достатъчно висока за изпаряване и на Оксаловата Киселина.Ще се изпари само водата от сместта , а ОК ще остане на кристали в тръбичката на фогъра , както и сподели с мен колега който вече се е пробвал с изпаряването.
    Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
    Алберт Айнщайн.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Niki1313 Виж публикацията
    Лястовиците не ядат пчели

Пчеларствал съм в район без пчелояди и определено лястовичките не са невинни.Особенно края на юли началото на август,когато изхранват последното люпило.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Явно при мен са друг вид, защото ядат пчели.Гледал съм с бинокъл как се гмуркат в потока и ловят по време на слънчогледа.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    С това напушване с фогъра си мисля , че няма да се получи понеже ми се струва , че температурата няма да е достатъчно висока за изпаряване и на Оксаловата Киселина.Ще се изпари само водата от сместта , а ОК ще остане на кристали в тръбичката на фогъра , както и сподели с мен колега който вече се е пробвал с изпаряването.[/QUOTE]

Ползвам ДМ-3 от тази есен. В Събрия същата е по-евтина с около 20 лв. от тук. До сега не съм пробвал да третирам с ОК с нея или пък чрез пръскане/накапване. Ще пробвам и ще споделя резултата.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Днес накапах с 40гр. ОК на 1л. сироп 1:1. Утре ще напиша какво е положението, има ли подмор и паднали кърлежи.

Потребител
    Регистриран
    17.04.2014
    Пчеларски район
    с.Крушаре , обл.Сливен
    Напръсках всички пити на които има пчели с пулвелизатор преди 20 дни,пило не видях никъде и мисля повече да не ги закачам до пролетта

Страница 21 от 107 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •